Туск став новим прем'єром Польщі: Зеленський уже відреагував

Сейм Польщі обрав прем'єром Дональда Туска

Увечері 11 грудня Сейм Польщі обрав прем'єр-міністром країни лідера Громадянської коаліції Дональда Туска. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє РАР. Президент України Володимир Зеленський вже привітав нового главу польського уряду, наголосивши на тому, що майбутнє України та Польщі – у єдності, взаємодопомозі та стратегічному партнерстві для перемоги над нашим спільним ворогом.

"За" призначення Туска новим прем'єром проголосували 248 депутатів Сейму, "проти" – 201, ніхто не утримався.

"Це справді великий день – не для мене, а для всіх тих, хто вірив, що завдяки вам все зміниться на краще", – сказав Дональд Туск із трибуни парламенту.

"Я хотів би подякувати членам партії "Право і справедливість", саме вам вдалося розбудити мільйони людей. Саме завдяки тому, що ви намагалися зробити не тільки зі мною, а й з демократією, так багато поляків прокинулися 15 жовтня", – зазначив Туск.

Володимир Зеленський привітав Дональда Туска і заявив, що "майбутнє України та Польщі – у єдності, взаємодопомозі та стратегічному партнерстві для перемоги над нашим спільним ворогом".

Раніше сьогодні польський Сейм ухвалив рішення про те, що сформований Матеушем Моравецьким уряд партії Право та Справедливість (PiS) не отримає вотуму довіри. Це означало, що уряд іде у відставку, і Сейм дає доручення сформувати нове.

Сам же Дональд Туск критикував уряд Матеуша Моравецького та обіцяв, що новий уряд Польщі оперативно вирішуватиме проблеми, які виникли між Києвом та Варшавою останнім часом, зокрема, проблему із блокадою кордону.

Читайте також на порталі "Коментарі" - нарешті процес пішов: на кордоні з Польщею розблоковано найбільший пункт пропуску.