Головна Новини Світ Польща Туск відмовив Зеленському у візиті на кордон: чи зможуть політики вирішити ситуацію з блокадою
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск відмовив Зеленському у візиті на кордон: чи зможуть політики вирішити ситуацію з блокадою

Через блокаду кордону Зеленський запропонував прем'єр-міністру Польщі зустрітися на кордоні держав

22 лютого 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

Страйкарі з Польщі  продовжують  блокувати рух  зерна з України на  всій протяжності кордону.  Український президент  Володимир Зеленський  оприлюднив пропозицію польським урядовцям  зустрітись на кордоні, щоб  вирішити конфліктну ситуацію. Але, очільник польського уряду Дональд Туск не погодився  на таку  пропозицію. Про це  інформує Onet.

Туск відмовив Зеленському у візиті на кордон: чи зможуть політики вирішити ситуацію з блокадою

Дональд Туск (фото з відкритих джерел)

Як висловивсь Туск, зустріч  буде, проте 28 березня і в  Варшаві, бо переговори на кордоні, на його думку, були б тільки символічного характеру.

"Українська сторона також розуміє, що краще проводити ці переговори на технічному рівні, щоб урядова зустріч мала не символічну цінність – адже нам не треба символізму у відносинах. Весь світ бачить, наскільки ми рішуче налаштовані допомагати Україні, і немає необхідності в подальших яскравих жестах солідарності", – висловивсь  Дональд Туск.

Зокрема, він  наголосив, що Польща чекає  конкретних пропозиції з ринкових питань і сільського господарства, які не потребують проявів доброї волі,  натомість, тут потрібна важка робота.

Ще Туск додав, що для пошуку потрібного рішення, зустрінеться  з очільником Єврокомісії і обговорюватиме з ним  зміни для торгівлі з Україною.

"Хочу запевнити вас, що переговори з Україною тривають. У нас хороші відносини, хоч і є різниця в інтересах... Ми будемо переконувати і Київ, і Брюссель погодитися з польською точкою зору на ситуацію", – підсумував  польський посадовець.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали по те, що чому у війні-2024 в України виникли серйозні проблемиДо другої річниці російського вторгнення в Україну наша країна підходить у гіршій ситуації, ніж це було рік тому. Про це пишуть закордонні видання, включаючи The Times, це усвідомлюємо і ми самі. Підтримка з боку закордонних партнерів (особливо США) слабшає, всередині самої України немає тієї згуртованості, що раніше (особливо це видно з дебатів навколо законопроєкту про мобілізацію), а окупаційна армія РФ продовжує тиснути на фронті, мріючи захопити якнайбільше нових територій. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини