Головна Новини Світ Польща Туск зробив тривожний прогноз про готовність Росії напасти на Європу
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск зробив тривожний прогноз про готовність Росії напасти на Європу

Туск попередив, що РФ може напасти на Європу у найближчі кілька років

4 січня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:

Протягом найближчих кількох років Росія може атакувати низку європейських країн. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, пише "Rzeczpospolita".

Туск зробив тривожний прогноз про готовність Росії напасти на Європу

Дональд Туск. Фото: з відкритих джерел

"Ніхто не може сумніватися, що зі стратегічного погляду Європа є об'єктом російської агресії, і це станеться тоді, коли перевага Росії у військових можливостях стане очевидною", – заявив глава польського уряду.

За словами прем'єр-міністра Польщі, разом із міністром закордонних справ Радославом Сікорським він підготував звернення до НАТО. Це пов'язано з російською терористичною атакою по Україні 29 грудня, коли одна із ракет РФ залетіла на територію Польщі.

"Разом із міністром закордонних справ Радославом Сікорським ми підготували таку ініціативу, закликаючи врахувати потреби європейської збройової промисловості. Не лише заради можливої швидкої підтримки України. Не в останню чергу тому, що майже вся російська економіка перейшла на систему переозброєння воєнного часу, і, звісно, тут Європа сильно відстає", – зазначив Туск.

Він додав, Варшава буде робити все можливе, щоб мобілізувати і використовувати всі доступні дипломатичні засоби та переконання, щоб змусити весь ЄС зрозуміти, що без радикально посилених військових заходів ми залишимося далеко позаду, а це означає одне: Європа зазнає прямої російської атаки у наступні кілька років.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у редакційній статті The Washington Post зазначається, що повітряний терор з боку Росії відбувається на тлі зупинки західної допомоги Україні. Журналісти закликали Конгрес взятися за розум – і надати нам нарешті нову програму військової допомоги. Ну, а республіканці продовжують ув'язувати це із питанням безпеки американських кордонів. Експерти розповіли порталу "Коментарі" про те, якими є шанси на надання Україні з боку США довгоочікуваної багатомільярдної допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини