Головна Новини Світ Польща У Польщі хочуть пробурити найглибшу геотермальну свердловину у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально У Польщі хочуть пробурити найглибшу геотермальну свердловину у світі

Роботи мають стартувати вже цього року. Вартість проекту складає понад 120 мільйонів злотих, що практично дорівнює одному мільярду гривень.

4 листопада 2022, 16:19
Поділіться публікацією:

Свердловина має з'явитися у селі Банська-Ніжна. Населений пункт входить як адміністративна одиниця в гміну Шафляри, Новотарзький повіт, Малопольське воєводство.

У Польщі хочуть пробурити найглибшу геотермальну свердловину у світі

Геотермальная котельная/ Фото: Wikipedia

Повідомляється, що вже у грудні 2022 року (найпізніше — у січні 2023 року) планується розпочати роботи з буріння найглибшої геотермальної свердловини у світі. Амбіційний проект збираються реалізувати протягом 20 місяців та розпочати експлуатацію свердловини вже у 2024 році.

Кошторис проекту становить понад 120 мільйонів злотих, що практично дорівнює одному мільярду гривень. Гаряча вода зі свердловини призначатиметься для обігріву житла та виробництва електроенергії.

Глибина свердловини сягатиме семи кілометрів. Передбачається, що температура води у водозаборі на максимальній глибині перевищуватиме 100℃, а обсяги постачання становитимуть 50 кубометрів на годину. Варто відзначити, що свердловина носитиме розвідувально-експлуатаційний характер, проте на неї, вже зараз, покладають великі надії.

Також повідомляється, що у разі неможливості виконати основне геологічне завдання підрядник повинен буде зосередитися на заборі термальних вод з лежачих вище "пластів", розташованих на середній глибині між 3750 і 4650 метрів відповідно. Крім цього, будуть проведені важливі геофізичні та гідрологічні дослідження, а також спеціальні вимірювання та випробування, повідомляє видання Business Insider.

Для довідки: Геотермальна енергетика — напрям енергетики, заснований на використанні теплової енергії надр Землі для виробництва електричної енергії на геотермальних електростанціях або безпосередньо для опалення або гарячого водопостачання. Зазвичай відноситься до альтернативних джерел енергії, що використовують відновлювані енергетичні ресурси.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Кенії посуха вбила понад 200 слонів, 500 антилоп та сотні інших тварин. У Кенії почали випадати дощі, але, незважаючи на це, їхня кількість менша за середньорічні показники для цього періоду. Таким чином, загроза у регіоні залишається високою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини