Головна Новини Світ Польща У Польщі каплицею керує штучний інтелект
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі каплицею керує штучний інтелект

Штучний інтелект допоможе охочим потрапити до каплиці та читатиме молитви та уривки з Євангелія

сьогодні, 11:41
Поділіться публікацією:

Штучний інтелект використовують у всіх сферах життя. У Польщі відкрили каплицю, доступ до якої буде забезпечувати штучний інтелект. Про новації розповів парох парафії Імені Ісуса в Познані Радек Раковський у Facebook, повідомляє портал "Коментарі".

У Польщі каплицею керує штучний інтелект

Парох парафії Імені Ісуса в Познані Радек Раковський. Фото зі сторінки Facebook

Вхідні двері каплиці відкриваються за допомогою спеціального застосунку, а керує нею ШІ-помічник, створений на основі ChatGPT.

За допомогою штучного інтелекту нанокаплиця у Великопольському воєводстві працюватиме цілодобово. Людина зможе відкрити каплицю за допомогою застосунку. 

“Ми помітили, що багато людей хочуть прийти до нашої каплиці помолитися вранці перед роботою. Хтось хотів би відпочити біля Пречистої після 21 години. Тепер це стане можливим. У додатку Fibaro ми вводимо спеціальну кнопку: „відкрити двері“, де після верифікації користувача ви зможете вільно користуватися нашим місцем зустрічі”, — розповів Радек Раковський.

Потрапити до каплиці зможуть і ті, хто захоче зустрітися на каву та поспілкуватися. За словами пароха парафії, молодь з містечка зможе зустрічатися разом і створювати спільні проєкти. 

Штучний інтелект керуватиме каплицею та місцем зустрічі — він допомагатиме вірянам орієнтуватися в каплиці, наприклад, керувати кавоваркою. 

У Польщі каплицею керує штучний інтелект - фото 2

Помічник також допомагатиме людям похилого віку чи незрячим, читаючи їм уривки з Євангелія та інші молитви, а також відповідатиме на запитання про віру та богослов’я.

Парох парафії Імені Ісуса в Познані Радек Раковський висловив сподівання, що цей інноваційний проєкт відкриє тисячі храмів та приходських будинків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини