Головна Новини Світ Польща У Польщі на екрани виходить адаптація українського серіалу "Слуга народу": що задумали поляки
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі на екрани виходить адаптація українського серіалу "Слуга народу": що задумали поляки

В оригіналі головного героя грає чинний президент України Володимир Зеленський. У серіалі розповідають про вчителя історії, який випадково стає главою держави, відмовляється від благ та бореться з корупціонерами

20 лютого 2023, 10:35
Поділіться публікацією:

Через пару тижнів у Польщі на екрани виходить адаптація відомого українського серіалу "Слуга народу". Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook пише керівник Центру політичної розвідки, політтехнолог Олег Постернак.

У Польщі на екрани виходить адаптація українського серіалу "Слуга народу": що задумали поляки

Президент Польщі Ігнацій Конечний в адаптації "Слуга народу". Фото: з відкритих джерел

"Польський 36-річний вчитель історії Ігнатій Конечний раптово стає президентом. Він – розлучений чоловік, живе зі своїми батьками, сестрою та племінницею, інтелектуал, улюбленець своїх учнів та захоплюється Черчиллем. Ставши президентом, відмовився від вигод, продовжуючи їздити на роботу на велосипеді", – розповідає експерт.

Він зазначає, український випадок довів, що правильне використання технології в емоційно-вразливому суспільстві, де починають домінувати антиелітарні настрої, перетворюється в історію великого успіху.

"Проникнення у свідомість через іронію та гумор стає елементом макротерапії, що в умовах колективних травм та фрустрації (в наших умовах – через незавершену і фактично програну у 2014-2015 рр. гарячу війну з Росією та роздратування діями корумпованої еліти), дозволяє згенерувати шанс перетворити ілюзію в реальність. Зеленський і подарував у 2019 р. такий катарсис через рольову імплікацію, забезпечивши влучне і точне позиціонування на стику ілюзії та дійсності. Власне, політичний серіал є пре-агітаційним інструментом, бо його вбудова у масову свідомість здатна долати всі бар'єри сприйняття, які вироблені виборцем при споживанні звичної політичної інформації", – зауважив Олег Постернак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський у День Героїв Небесної Сотні дав обіцянку українцям.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини