Головна Новини Світ Польща У Польщі немає єдності із приводу ядерної зброї. Про що заявив Туск
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі немає єдності із приводу ядерної зброї. Про що заявив Туск

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск різко відреагував на заяву президента Анджея Дуди із приводу розміщення американської ядерної зброї на території країни, відзначає РАР. Туск відзначив, що такі ініціативи потрібно добре обдумувати

22 квітня 2024, 20:03
Поділіться публікацією:

Дональду Туску не сподобалася заява Анджея Дуди із приводу того, що Варшава не виключає розміщення американської ядерної зброї на території Польщі. Із цього приводу прем’єр відзначив, що із нетерпінням чекає на зустріч із президентом, аби обговорити це питання.

У Польщі немає єдності із приводу ядерної зброї. Про що заявив Туск

Дональд Туск

Туск відзначив, що йому хотілося зрозуміти наміри Дуди, коли він робив такі заяви.

При цьому польський прем’єр підкреслив, що він однозначно підтримує заходи, які направлені на зміцнення безпеки країни. Проте, додав Туск, він все ж вважає за необхідне, щоб подібні ініціативи спершу були добре підготовлені.

"Щоб ми всі були переконані, що ми цього хочемо",
— сказав Туск і додав, що ідея з розміщенням американської ядерної зброє є серйозною.

Саме тому, додав прем’єр, йому хотілося б дізнатися про всі ті обставини, які змусили Дуду зробити таку заяву.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Польщі Анджей Дуда не виключив можливість розміщення американської ядерної зброї на території країни. За його словами, це відбувалося у рамках захисту НАТО.

На цю ініціативу істерично відреагували в Кремлі. Зокрема, речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Міноборони РФ буцімто точно відреагує на такі ініціативи. При цьому він додав, що Росія зробить всі необхідні кроки, щоб гарантувати безпеку своїй країні.

У свою чергу речниця МЗС країни-агресора Марія Захарова заявила, що всі бази, де буде розміщена американська ядерна зброя, стануть для РФ "легітимними цілями". Також вона додала, що такі дії приведуть до прямого зіткнення Росії із НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини