Головна Новини Світ Польща У Польщі обурені російськомовними біженцями, які не знають рідної мови, але пропонують їх вчити
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі обурені російськомовними біженцями, які не знають рідної мови, але пропонують їх вчити

У Польщі багато українських біженців спілкуються не українською, а російською мовою

25 вересня 2022, 18:44 comments1403
Поділіться публікацією:

Поляки хочуть вчити російськомовних біженців з України рідної мови. У сусідній країні розгорілася чергова дискусія про те, якою мовою розмовляють деякі українці. В Польщі деякі люди думають, що після повернення важливо відбудовувати країну своєю мовою. Таку думку висловив віцемаршал Вармінсько-Мазурського воєводства Мирон Сич під час з’їзду в Казімєжі Дольному, пише Ukrayina.pl.

У Польщі обурені російськомовними біженцями, які не знають рідної мови, але пропонують їх вчити

Українські біженці в Польщі (фото з відкритих джерел)

Дехто з поляків не розуміє, як можна відбудовувати Україну, розмовляючи мовою країни, яка на нас напала та вбиває людей.

"Важливо будувати Україну заново рідною мовою. І мені, і, мабуть, усім нам було б дуже важливо побудувати Україну заново рідною мовою. Для мене незрозуміло, як створювати її російською. Якщо вони не змогли вивчити українську на Сході України, то, можливо, нехай навчаться в Польщі?" — заявив польський депутат.

Водночас міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек  зазначив, що Україна має навчати своїх громадян, які їдуть до їх країни, української мови. Він додав, що це можна зробити

Своєю чергою, міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек наголосив, що українська сторона має навчати української мови людей, які приїжджають до Польщі. Він додав, що за допомогою різних засобів,  це можна зробити, наприклад тих, якими керує його міністерство.

"Я говорю про громадські організації та мультигенераційну освіту. Ви ідеально підходите до цієї програми. Ви можете зібрати ці кошти і навчити дітей української", — заявив Чарнек.

Своєю чергою, генеральний консул України в Любліні Артем Валах завив, що проблемою для України є насадження російської мови. Але український дипломат наголосив, що є правова база, яка підтверджує, що в Україні є одна державна мова - українська. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Німеччині вже нема практично місця для українських біженців, лишилось тільки 4 федеральні землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини