Головна Новини Світ Польща У Польщі пояснили, чому російська ракета залетіла на їх територію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі пояснили, чому російська ракета залетіла на їх територію

Генштаб Польщі припускає, що російська ракета, яка зайшла в повітряний простір країни могла бути запрограмована навмисно на такі дії. Росія очікувала на "специфічні ефекти" від такої ситуації.

26 березня 2024, 09:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Генштабу ЗС Польщі Вєслав Кукула виступив перед журналістами через російську ракету, яка перетнула польський повітряний простір. За його словами, наразі існують два варіанти, чому російська ракета на 39 секунд опинилась на території Польщі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання RMF24.

У Польщі пояснили, чому російська ракета залетіла на їх територію

Польский генерал Вєслав Кукула. Фото з відкритих джерел

Вєслав Кукула розповів, про два варіанти, які розглядає Генштаб Польщі щодо російської ракети.

"Російські ракети мають відносно низьку точність, тому можливі будь-які варіанти, як навмисне програмування ракети таким чином, так і те, що вона просто відхилилася від певного запрограмованого шляху", — сказав Кукула.

Польський генерал вказує, що аналізуючи глибину зальоту ракети та коротку тривалість польоту, ймовірно, Росія зробила таку траєкторію спеціально. Кукула пояснює, що українські чи польські сили могли скористатись засобами ППО щодо російської ракети та створити "специфічні ефекти".

"Така ракета може впасти на територію Польщі та спричинити специфічні ефекти. Ось чому ми сьогодні тут підходимо до цього таким чином, щоб вірити, що це була значною мірою навмисна дія", — додав Кукула.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі пояснили, чому не збили російську ракету, яка увійшла в повітряний простір країни.

Також "Коментарі" писали про опитування, яке показало, що у Польщі зросла підтримка населення щодо введення своїх військ в Україну. Ймовірно, така ситуація пояснюється "ефектом Макрона", тобто заявами президента Франції про можливість ввести війська НАТО в Україну у майбутньому. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7

26 березня 2024, 10:26

пшеки - не яничари :) ті московитський літак, який на 5 секунд залетів в простір Туреччини, не засцяли збити. а в поляків бубенчиків немає.


Новини