Головна Новини Світ Польща У Польщі припускають, що РФ може напасти на неї у разі програшу України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі припускають, що РФ може напасти на неї у разі програшу України

Міністр національної оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш в інтерв’ю місцевим ЗМІ заявив, що після України РФ може напасти на Польщу, пишуть «Коментарі»

5 лютого 2024, 11:49
Поділіться публікацією:

Якщо Україна програє у війні, Росія може напасти на країни НАТО, зокрема Польщу, заявив Владислав Косиняк-Камиш.

У Польщі припускають, що РФ може напасти на неї у разі програшу України

В Міноборони Польщі готуються до нових викликів

"Ми припускаємо будь-який сценарій, а найбільш серйозно ставимося до найгірших",
— сказав міністр оборони.

Окрім того, він підкреслив, що ситуація у світі досить напружена.

"Це не лише Україна, це також райони Червоного моря та Тихого океану. Треба бути готовими до кожного сценарію, тому ми проводимо аудит, робимо висновки, заповнюємо прогалини, наприклад, щодо зброї. Великі закупівлі дуже важливі, але для мене не менш важлива індивідуальна екіпіровка бійців",
— додав Косиняк-Камиш.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", мешканці Румунії і всієї Європи мають готуватися до можливої війни з РФ. Зокрема, існує загроза нападу російської армії на Молдову, вважає глава Генерального штабу Збройних сил Румунії Георгіца Влад. Також, за його словами, РФ спровокує ескалацію на Західних Балканах, якщо переможе в Україні.

Разом з тим, в РФ спростовували інформацію про те, що збираються нападати на будь-яку з країн НАТО. Хоча країни Альянсу в це не вірять і проводять найбільші військові навчання з часів "холодної війни". Зокрема, вони вчяться відбивати ймовірні атаки російських військових.

Раніше портал "Коментарі" також повідомляв, що керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов заявив, що навесні розпочнеться новий контрнаступ ЗСУ. Глава ГУР розповів, що наразі Україна вичікує, коли повністю вичерпається наступ Росії, який розпочався восени минулого року. Буданов також повідомив, що у ході останнього наступу, який розпочався у листопаді 2023 року, РФ досягла незначних успіхів, однак намічених цілей не добилася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://polityka.se.pl/
Теги:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини