Головна Новини Світ Польща У Польщі різко критикують президентів Зеленського та Дуду
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі різко критикують президентів Зеленського та Дуду

Поляки критикують слова Володимира Зеленського та Анджея Дуди щодо Волинської трагедії.

9 липня 2023, 14:00 comments4986
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда зустрілись в Луцьку, де проводять заходи з вшануванням пам'яті жертв Другої світової війни та 80-ї річниці Волинської трагедії. На ці події різко реагують поляки та критикують президентів обох країн.

У Польщі різко критикують президентів Зеленського та Дуду

Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

На спільних фото з Дудою президент України Володимир Зеленський написав у Twitter "Памʼять нас єднає! Разом ми сильніші!". Подібний текст, але польською мовою виклала Канцелярія польського президента. Однак такий допис розлютив поляків.

Консервативний польський публіцист Лукаш Варжеха критикує Дуду за такі слова та називає це "цирком", окрім того, зазначає, що втратив повагу до президента Польщі.

"Влада намагається щось дати тим, хто вимагає пам'яті українських злочинів проти поляків, але чим більше намагається, тим жалюгідніше, стає соромно і презирливо", — пише Варжеха.

Інші користувачі під дописом Канцелярія польського президента також критикують Дуду та звинувачують Україну у геноциді поляків.

"Пам'ять не працює? Лицемірний цинік! Нема і не буде братерства з нацією, яка поклоняється звірам, що чинили звірства над поляками!", — пише один з користувачів у Польщі.

Інша користувачка додає, що "це був український геноцид проти польського народу".

Серед численних коментарів з критикою також трапляються поодинокі повідомлення про потребу жити в гармонії та підтримувати обидві країни та не використовувати історію для ворожнечі між Україною та Польщею.

Нагадаємо, що Волинська трагедія – це обопільні етнічні чистки ворогуючих українського та польського населення на території Волинської області у 1943-44 роках. Вони проводились під керівництвом УПА, польською Крайовою Армією та за участю радянських партизанів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що православний священник проклинав президента України.

Також "Коментарі" писали про Італію, яка заявила, що має спільну позицію з Польщею щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Матвій

9 липня 2023, 18:59

Ну, блін, поляки, а впродовж століть знищувати українців це нічого?


Новини