Головна Новини Світ Польща У Польщі розводять руками: натякнули, що ракети РФ і далі залітатимуть на їхню територію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі розводять руками: натякнули, що ракети РФ і далі залітатимуть на їхню територію

Спікер Сейму не виключив, що ракети РФ і далі залітатимуть до Польщі, поки в Україні війна

25 березня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

Поки в Україні триває війна, інциденти з порушенням російськими ракетами повітряного простору Польщі можуть повторюватись і надалі. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив спікер польського Сейму Шимон Головня, повідомляє "PAP".

У Польщі розводять руками: натякнули, що ракети РФ і далі залітатимуть на їхню територію

Російська ракета. Фото з відкритих джерел

"Такі інциденти траплялися, трапляються і, швидше за все, доки триватиме війна в Україні, вони траплятимуться", – зазначив Шимон Головня.

Спікер Сейму додав, що найголовнішим є те, що "всі системи спрацювали". Він також закликав удосконалювати роботу цих систем, "не шкодуючи ні сили, ні грошей на те, щоб озброїтися".

Головня зазначив, що дії зі збивання ракет мають вживатися таким чином, щоб не зашкодити цивільному населенню.

"Якщо збити таку ракету, її уламки повинні кудись впасти, це стає неконтрольованим і набагато складнішим процесом. Я абсолютно переконаний, що військові вчинили так, як і мали б", — додав він.

Зазначимо, 24 березня Росія запустила Україною близько 30 ракет, більшість з яких відлітали на захід країни. Через можливу небезпеку Польща підняла винищувачі в повітря і зафіксувала ракету, що увійшла до польського повітряного простору. Докладно про інцидент із ракетою розповів голова Міноборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш на спеціальній прес-конференції.

"Через загрозу в Україні в Польщі запрацювали всі системи оборони, моніторинг включав кілька ракет, що прямували у бік Львівської області. Російська ракета увійшла до нашого повітряного простору і пробула в нашій країні 39 секунд. За об'єктом велося постійне спостереження. Зроблено всі кроки для інформування найважливіших людей у державі", — заявив Косиняк-Камиш.

Далі міністр оборони Польщі пояснив, чому, незважаючи на те, що ракета знаходилася в польському повітряному просторі, її не було збито.

"Ми постійно на зв'язку з оперативним командиром, який щоразу аналізує ситуацію. Він також прийняв правильне рішення у цьому питанні. Якби була якась ознака того, що цей об'єкт слідує до мети на території Польщі, він був би збитий", — пояснив Косиняк-Камиш.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.pap.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини