Головна Новини Світ Польща У Польщі відповіли, чи будуть депортувати українців на війну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі відповіли, чи будуть депортувати українців на війну

В МЗС Польщі розглядають, як підтримати Україну щодо мобілізації за кордоном, однак вказали на необхідність врегулювати питання на рівні країн Європи.

6 лютого 2024, 09:22 comments1633
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський генерал Вальдемар Скшипчак закликав допомогти Україні посилити мобілізацію та створити умови для українських громадян в Європі, щоб вони повертались в Україну, зокрема для чоловіків, які можуть долучитись до ЗСУ. У МЗС Польщі відповіли, чи збираються депортувати українців на війну.

У Польщі відповіли, чи будуть депортувати українців на війну

Польща не буде депортувати українців на війну. Фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ Польщі зазначило, що питання з призовом українців, які перебувають за кордоном потрібно врегульовувати на загальному європейському рівні.  

"Щодо питань призову українців, які перебувають за кордоном, у тому числі на території Польщі, ми усвідомлюємо поточну ситуацію та проблеми, які вона створює для української сторони. Ми розглядаємо, як ми можемо підтримати українську сторону. Ми віримо, що оптимальним рішенням було б врегулювати ці питання на європейському рівні", — йдеться в заяві МЗС Польщі.

Також у МВС Польщі додали, що "жодних робіт" щодо депортації українців або їх призову за кордом не ведеться.

Нагадаємо, що польський генерал Вальдемар Скшипчак вважає, що війна в Україні стала "війною втрачених можливостей" через "низку стратегічних та оперативних помилок". За його словами Україні потрібно провести посилену мобілізацію, щоб заповнити прогалини на полі бою та утримувати оборону.  Скшипчак закликав європейських партнерів допомогти Україні з призовом українців за кордоном, або з їх поверненням.

"Треба достукатися до українських громадян, які перебувають в еміграції. Це має бути ініціатива для урядів у Варшаві, Парижі, Празі та де б вони не були. Ці уряди повинні допомогти Києву їх депортувати", — заявив Скшипчак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські біженці масово залишають Польщу.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі поліція побила двох українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини