Головна Новини Світ Польща У Польщі відповіли, чи знімуть заборону на імпорт зерна з України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі відповіли, чи знімуть заборону на імпорт зерна з України

Кордони не відкриються, ембарго на українську продукцію безстроково, доки його не знімуть, заявили в польському уряді

4 січня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

Міністр сільського господарства та розвитку села у Польщі Чеслав Секерський заявив, що заборона на імпорт українського зерна до його країни діятиме доти, доки не будуть розроблені відповідні правила на рівні Європейського Союзу. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міністерства сільського господарства та розвитку села Польщі у Twitter.

У Польщі відповіли, чи знімуть заборону на імпорт зерна з України

Міністр сільського господарства та розвитку села у Польщі Чеслав Секерський. Фото: із відкритих джерел

"Кордони не відкриються, ембарго на українську продукцію безстроково — поки що його не знімуть. Я підтримую вимоги Rolnicza 12, які, однак, мають бути адаптовані до чинного законодавства в Польщі, включаючи законодавство ЄС", — заявив міністр.

Секерський зазначив, що зараз важливими є переговори з фермерами-мітингувальниками для напрацювання кращих рішень.

"Однак юридичне санкціонування всіх вимог вимагає часу. Немає підстав вважати, що те, що я обіцяв, не буде виконано", — наголосив він.

Зазначимо, у четвер, 4 січня, фермери з польської організації "Підкарпатське ошукане село" відновили блокування польсько-українського кордону у пункті пропуску "Медика", суміжному з українським пунктом пропуску "Шегині". Причина – нібито не отримання ними підтвердження від польського уряду, що їхні вимоги (надання субсидії на кукурудзу у розмірі 1000 злотих на гектар, збільшення суми ліквідних кредитів для фермерів, скасування підвищення сільськогосподарського податку) будуть виконані. Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск уже заявив, що переконуватиме поляків не використовувати блокаду українського кордону як метод захисту своїх інтересів. Про що говорить те, що відбувається? Як ситуація може розвиватись далі? Як знайти управу на тих, хто робить Україну розмінною монетою, виторговуючи щось для себе? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 січня 2024, 17:26

Не можна корумпованим шахраям показувати слабкість. Достатньо подивитись як юдейські корумповані узурпатори відносяться до українського народу. Тому і народ байдужий до долі своєї тоталітарної країни. Тому і програш, що з усіма поводяться нахабно, як і терористичний Ізраїль з Палестиною. Ця Хунта-95 звикла тільки використовувати і паразитувати, вона ніколи не буде діяти на рівних і взаємовигідних умовах. Їм вже не довго лишилось, тому вони і намагаються більше урвати за той короткий час, що їм лишився.


Новини