Головна Новини Світ Польща У Польщі відповіли на бажання Лукашенка "налагодити стосунки"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі відповіли на бажання Лукашенка "налагодити стосунки"

У МЗС Польщі заявили, що поляки не мають і ніколи не мали ворожих намірів щодо Білорусі

12 серпня 2023, 12:00
Поділіться публікацією:

Польща готова налагодити добросусідські відносини із Білоруссю. Шлях до цього дуже простий і він добре відомий Мінську. Потрібно припинити провокації на білорусько-польському кордоні, звільнити Анджея Почобута та інших ув'язнених – понад 1000 осіб, які перебувають у в'язницях Білорусі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробили в МЗС Польщі, відреагувавши на несподівану заяву самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про нібито бажання покращити відносини.

У Польщі відповіли на бажання Лукашенка "налагодити стосунки"

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський зазначив, що рішення про налагодження відносин між Варшавою та Мінською повністю залежить від позиції людей, які сьогодні перебувають на чолі Білорусі.                                   

"У нас немає і ніколи не було ворожих намірів щодо Білорусі. Ми не маємо наміру підтримувати погані відносини з Білоруссю", – заявив польський дипломат.

Він уточнив, що поляки хотіли б, щоби з білорусами були добрі стосунки, але вони є такі, які є з вини білоруської влади, яка свідомо не бажає їх покращувати. Зрештою, Білорусь сьогодні – це просто країна, яка ворожа до Польщі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олександр Лукашенко під час сьогоднішньої зустрічі зі співробітниками "Мінського заводу цивільної авіації" заявив про необхідність зберігати відносини з "технологічним Заходом", зокрема із сусідньою Польщею.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять нові заяви Лукашенка – чому світ мляво реагує на витівки "вагнерівців". Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини