Головна Новини Світ Польща У Польщі ввели кримінальну відповідальність для ухилянтів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі ввели кримінальну відповідальність для ухилянтів: подробиці

У Польщі затвердили більш строгі правила мобілізації

16 січня 2024, 21:42 comments1761
Поділіться публікацією:

Влада Польщі посилила відповідальність для ухилянтів на випадок запровадження в країні військового стану. Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita, передає портал "Коментарі".

У Польщі ввели кримінальну відповідальність для ухилянтів: подробиці

Польща затвердила нові правила мобілізації. Фото з відкритих джерел

Відповідна постанова міністра національної оборони Польщі від 7 грудня 2023 року набула чинності 16 січня, пише видання.

Згідно з новими правилами, відзначає Rzeczpospolita, тепер під час війни або оголошення у Польщі мобілізації всім особам, які ухилятимуться від призову до армії, загрожуватиме щонайменше 5 років позбавлення волі.

Урядова постанова також уточнює, що позначка "негайно" в порядку денному означає, що мобілізований громадянин Польщі повинен з'явитися до мобілізаційного центру не пізніше, ніж за шість годин із моменту отримання повістки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Окупанти прискорили процедуру роздачі російських паспортів у захоплених регіонах. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rp.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини