Головна Новини Світ Польща У Польщі вже погрожують заборонити експорт зброї та боєприпасів до України: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі вже погрожують заборонити експорт зброї та боєприпасів до України: що відбувається

Польський політик пригрозив торгівельною війною Україні

19 вересня 2023, 09:00 comments18600
Поділіться публікацією:

У Польщі досить різко відреагували на інформацію про те, що Київ готує заборону на імпорт овочів та фруктів із Польщі у відповідь на рішення польського уряду продовжити заборону на імпорт зерна з України всупереч рішенню Єврокомісії. Так польський правий лібертаріантський політик Славомір Єжи Менцен заявив, що якщо Україна піде на такий крок, Варшава може заборонити експорт зброї та боєприпасів до України. Як передає портал "Коментарі", свою думку політик озвучив у Facebook.

У Польщі вже погрожують заборонити експорт зброї та боєприпасів до України: що відбувається

Україна та Польща. Фото: із відкритих джерел

"Якщо Україна хоче заборонити імпорт польських фруктів та овочів, потрібно запитати, що вона думає про заборону Польщі на експорт зброї та боєприпасів в Україну", — запитує Славомір Єжи Менцен.

Він додав, що, виходячи з рішень та заяв Києва, Україна, напевно, надто добре справляється з війною проти Росії, оскільки "хоче зараз розпочати торговельну війну з Польщею".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський подякував президенту Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйєн за те, що Єврокомісія зняла ембарго на експорт українського зерна та продуктів харчування до Румунії, Болгарії, Польщі, Словаччини та Угорщини. При цьому три останні вже заявили, що продовжать зернове ембарго, незважаючи на рішення Єврокомісії (Угорщина – і зовсім на 24 види української сільгосппродукції). Як ситуація може розвиватись далі? Як має діяти Україна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Польща, Словаччина та Угорщина заборонили український аграрний експорт, всупереч рішенню Єврокомісії, яка не стала продовжувати обмеження на постачання українського зерна з 15 вересня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 вересня 2023, 08:23

Корумпована нацистська влада ні з ким не може жити в злагоді, вони оточені конфліктами як Ізраїль і всі представники Божого народу. Заради агробариг вони згодні посваритись з найвідданішими нашими союзниками.


Новини