Головна Новини Світ Польща У Польщі затримали українця, який втомився від протесту польських фермерів: що він зробив
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі затримали українця, який втомився від протесту польських фермерів: що він зробив

Українець утомився тижневим очікуванням через дії польських фермерів та вчинив наругу над польським прапором.

20 лютого 2024, 15:00 comments3520
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

41-річного громадянина України звинуватили у оскверненні державного прапору Польщі. Інцидент зафіксували та передали до місцевої прокуратури. Українець пояснив свої дії втомою від тривалих протестів польських фермерів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Polskie Radio Rzeszow.

У Польщі затримали українця, який втомився від протесту польських фермерів: що він зробив

Протести польських фермерів. Фото з відкритих джерел

Лідер ініціативи Oszukana Wieś (Ошукане село) та учасник протестів польських фермерів Роман Кондров розповів про інцидент, який стався у Польщі з українським чоловіком. За словами Кондрова українець осквернив польський прапор.

"Чоловік жестом показував ніби витирає зад польським національним прапором", – заявив Роман Кондров.

Після фіксації інциденту він був переданий до прокуратури Перемишля як доказ у справі. Після допитів правоохоронних органів Польщі громадянин України визнав свою провину. 

"41-річного громадянина України допитали, він визнав свою провину. Він також надав пояснення. Він зазначив, що був п'яний і втомився тижневим очікуванням. Він шкодує про скоєне", — розповіла речниця окружної прокуратури в Перемишлі Марта Пентковська.

Чоловік погодився на добровільне покарання без судового розгляду. Прокурор запропонував йому 6 місяців позбавлення волі з відстрочкою на два роки.

В останні дні посилились протести польських фермерів, які блокують рух до та з України. Блокування стосується не лише вантажних перевезень, а також пасажирського транспорту, який годинами перебуває в очікуванні. Крім того, польські протестувальники висипали українське зерно з вантажного автомобіля, а за кілька днів з вагона. Наразі за такі дії жоден польський протестувальник не був покараний.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що віцеспікер Сейму Польщі Пйотр Згожельскі заявив, що Україні не слід ображайте польських фермерів.

Також "Коментарі" писали, що в Польщі вбили матір трьох дітей з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини