Головна Новини Світ Польща У Польщі заявили про "дуже напружену ніч" для польської системи ППО: чи збивали російські ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі заявили про "дуже напружену ніч" для польської системи ППО: чи збивали російські ракети

Польща вела спостережувану діяльність за російськими ракетними ударами по Україні.

4 вересня 2024, 10:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Оперативне командування Збройних Сил Польщі повідомило, що через російську атаку по Україні для всієї польської системи протиповітряної оборони була "дуже напружена ніч". Польське відомство вказує, що проводила активну спостережувану діяльність.

У Польщі заявили про "дуже напружену ніч" для польської системи ППО: чи збивали російські ракети

Російська ракета. Фото з відкритих джерел

В ніч на 4 вересня Росія здійснила чергову комбіновану атаку по Україні з використанням дронів та ракет. Польські війська відреагували на небезпеку та здійснили моніторинг за рухом ракет та безпілотників РФ попередивши, що в південно-східній частині країни можливий підвищений рівень шуму через польоти польських та союзницьких винищувачів.

"Це ще одна дуже напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі через спостережувану активність дальньої авіації Російської Федерації, яка завдає ударів по об’єктах, розташованих, зокрема, на західній території України", — заявило Оперативне командування Збройних Сил Польщі.

У відомстві додали, що це була чергова ніч підвищеної готовності польських і союзницьких систем та інтенсивної служби солдатів-радіотехніків, пілотів, персоналу наземного забезпечення та солдатів на бойовому чергуванні.

Зазначимо, що попри кілька інцидентів, коли російські ракети та безпілотники потрапляли в польський повітряний простір, Польща ще жодного разу не збивала їх.

Як повідомляв портал "Коментарі", 4 вересня Росія провела комбіновану атаку по Україні. Ракетні удари завдано по житлових кварталах Львова та Кривого Року. У Львові відомо про 45 постраждалих, яких відправили до медичних закладів, серед них семеро дітей. У операційних рятують життя 11 критичних пацієнтів.  Відомо про сімох загиблих, черед яких 14-річна та 9-річна дівчатка.

Також "Коментарі" писали, що після удару по Полтаві президент Латвії закликав Захід змінити політику щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини