Головна Новини Світ Польща У Польщі змінилось ставлення до українців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі змінилось ставлення до українців

Поляки почали більш негативно ставитись до працівників з України.

17 квітня 2024, 15:20 comments2951
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У поляків за останній рік погіршилось ставлення до українців, які працюють в Польщі. Кількість тих, хто позитивно ставиться до українців зменшилась на 10% та становить чверть населення. Натомість негативне ставлення збільшилось до 18%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання PAP.

У Польщі змінилось ставлення до українців

В Польщі змінилось ставлення до українців. Фото з відкритих джерел

Новий звіт представлений Personnel Service вказує, що кожен четвертий поляк позитивно ставиться до українців, тоді як негативне ставлення за рік збільшилось на 4% — до 18%. 

Однією з причин негативного ставлення до українців, поляки назвали сповільнення росту власних зарплат. Таку думку підтримує 41% громадян Польщі. Крім того, кожен п'ятий поляк бачить в українцях конкурента на ринку праці. 21% поляків висловили занепокоєння, через можливість втратити роботу через українських біженців. Більшість таких у віковій групі до 24 років – 32%, тоді як у групі за 55 років цей показник – 9%.

Однак більшість польських компаній – 78%, ставляться до працівників з України нейтрально або позитивно. Вони цінують в українцях здатність до швидкої адаптації, вивчення польської мови та працьовитість. Негативно ставляться до українських працівників 13% польських підприємців, що на 2% більше ніж в опитуванні минулого року.

Найбільш позитивно до українців ставляться у сфері ІТ – 56%, а найменш позитивно у галузі промисловості.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в українців змінилось ставлення до поляків, росіян та американців після початку повномасштабної війни.

Також "Коментарі" писали про нововведення для українських біженців у Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини