Головна Новини Світ Польща У Польщі змінилось ставлення до українців: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі змінилось ставлення до українців: результати опитування

Поляки змінили своє ставлення до українців. Громадяни Польщі мають більші симпатії до українців ніж до початку вторгнення Росії, однак менші ніж у перші місяці повномасштабної війни в Україні.

28 листопада 2023, 11:10 comments1505
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Польщі провели опитування щодо ставлення поляків до інших народів. Виявилось, що поляки мають найбільші симпатії до американців. Попри велике почуття солідарності через війну в Україні, поляки зменшили свою приязнь до українців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результати опитування IBRiS для Onet.

У Польщі змінилось ставлення до українців: результати опитування

Поляки змінили своє ставлення до українців. Фото з відкритих джерел

На першому місці серед усіх націй, виявилось, що поляки найбільше люблять американців – 72% висловили своє позитивне ставлення до них. Лише 2% опитаних ставляться до громадян США негативно. Також високі симпатії у поляків до чехів – 63%, словаків – 62%, шведів – 60%.

Серед опитаних націй українці опинились на 9 місці. Наразі позитивно до українців у Польщі ставиться 53% населення, тоді як негативно – 20%. Таким чином громадяни Польщі мають більші симпатії до українців ніж перед початком повномасштабного вторгнення Росії, тоді 48% поляків заявляли про симпатії до українців. Однак, якщо порівнювати з результатами одразу після вторгнення – 64%, то відбулось значне падіння приязності до українців.

Переглянути результати опитування щодо ставлення поляків до інших народів можна нижче:

У Польщі змінилось ставлення до українців: результати опитування - фото 2

Разом з тим поляки найбільше не люблять росіян, які опинились в кінці рейтингу. Позитивно до росіян ставиться близько 13%, тоді як негативно – 55% поляків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що діти-біженці з України розповіли про життя в Польщі та назвали три основні проблеми з якими зіткнулись.

Також "Коментарі" писали, що українські біженці масово залишають Польщу. Названо дві головні причини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини