Головна Новини Світ Польща У Польщі зробили нову заяву щодо обмежень для українських чоловіків за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі зробили нову заяву щодо обмежень для українських чоловіків за кордоном

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна спочатку озвучувала інші наміри щодо обмежень для українських чоловіків за кордоном.

28 квітня 2024, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський відреагував на обмеження української влади для громадян України призовного віку щодо видачі документів за кордоном. За словами Сікорського, такі дії викликають "неоднозначне питання" з етичного погляду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання TVN24.

У Польщі зробили нову заяву щодо обмежень для українських чоловіків за кордоном

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський. Фото з відкритих джерел

В ефірі польського телебачення Радослава Сікорського запитали, чи Україна вже направляла запити до Польщі про допомогу у "перевезенні" українських чоловіків на українську територію.

"Україні тут справді потрібно проявити ініціативу, тому що для нас це етично неоднозначне питання. Хоча, звісно, ми розуміємо, що Україна потребує своїх захисників, щоб захистити свою Батьківщину", – відповів Сікорський.

Сікорський додав, що раніше українська влада йому повідомляла про інші обмеження для українських біженців. За його словами, Україна планувала позбавити чоловіків призовного віку соціальних виплат, які їм надають країни.

"Мені поки що невідомі українські ініціативи з моменту прийняття цього закону. Раніше, у грудні, коли я був у Києві в перші дні на посаді, українська сторона говорила дещо інше. А саме, щоб вони мали довідку для своїх громадян про те, що хтось має врегульовані документи з військовою службою. І просили, щоб соціальні виплати на рівні ЄС не поширювалися на людей, які не мають такої довідки", — розповів Сікорський, який назвав таку ініціативу "цікавою ідеєю".

Нагадаємо, що після того, як Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію очільник МЗС Дмитро Кулеба повідомив про обмеження для чоловіків призовного за кордоном, які зокрема полягають у неможливості продовжити дію закордонного паспорта та інших документів поза межами України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни ЄС озвучили про своє рішення щодо українських чоловіків з недійсними закордонними паспортами.

Також "Коментарі" писали про те, що у Польщі порахували, яку зарплату мають українці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

в

29 квітня 2024, 20:47

Плевать хотел на решение власти Украины .Закон о мобилизации в Украине это Рабство,Крепостное право,,ха,преступник если не пошел на войну.Диктатура хуже чем в Северной Корее,при Сталине так не выискивали людей.. З


Новини