Головна Новини Світ Польща У Польщі зробили заяву, що насторожує: чи повертатимуть українських чоловіків на Батьківщину
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі зробили заяву, що насторожує: чи повертатимуть українських чоловіків на Батьківщину

Поляки обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у себе в країні та при цьому чують, що в Україні не вистачає людей для оборони

25 квітня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

Влада Польщі цілком серйозно готова поставитися до того, щоб за необхідності допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку на Батьківщину, щоб вони допомагали своїй країні у війні проти Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш, повідомляє "Polsat News".

У Польщі зробили заяву, що насторожує: чи повертатимуть українських чоловіків на Батьківщину

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Фото: із відкритих джерел

Чиновник звернув увагу на те, що Варшава і раніше пропонувала допомогти Україні, щоб військовозобов'язані повернулися на Батьківщину.

"Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях та кафе, і чують скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні", — сказав Владислав Косиняк-Камиш.

Водночас, Косиняк-Камиш не розкрив деталей того, як саме Польща допомагатиме.

"Будь-яка підтримка можлива", — заявив він, коментуючи те, як би Польща відреагувала на запит Києва про допомогу у поверненні додому українців, які можуть втратити право на перебування у Польщі після закінчення терміну дії їхніх паспортів.

Варто нагадати, що на січень 2024 року в країнах Європейського Союзу проживає близько 4,3 млн українців. З них близько 860 тисяч – це дорослі чоловіки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема про цінність громадянина та обов'язки держави стала актуальною після новини про те, що українським чоловікам за кордоном призупинять надання консульських послуг. І це на тлі інших новин про те, що нам уже зараз не вистачає мільйонів людей, щоб економіка країни продовжувала працювати. А не вистачатиме ще більше. Адже такі рішення значно збільшують ризики, що навіть після закінчення війни люди, які не отримали консульських послуг і відмовилися від українського громадянства, вже не повернуться назад. Чи правильне це рішення влади? Чого зрештою чекати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини