Головна Новини Світ Польща У польських супермаркетах з'явився український хліб: ціна надхмарна
commentss НОВИНИ Всі новини

У польських супермаркетах з'явився український хліб: ціна надхмарна

Середня вартість хліба в Польщі дорівнює 2,90 злотим (близько 22 гривень), український же продається по 3,99 (більше 32 гривень)

16 грудня 2022, 11:21 comments2415
Поділіться публікацією:

На тлі інших європейських країн, Польща є єдиною, чию допомогу та підтримку українці відчувають з перших днів війни, аж до сьогодні. Після 24 лютого до сусідньої держави поїхало понад 8 мільйонів біженців – усі стали жертвами російської агресії.

У польських супермаркетах з'явився український хліб: ціна надхмарна

Фото хліба в Kauflande, з відкритих джерел


Протягом останніх 10 місяців уряд Польщі робить усе можливе, щоб процес адаптації українців у їхній країні пройшов якнайшвидше та безболісно. Наразі переселенці мають можливість працювати без знання мови, жити у безкоштовному житлі, відвідувати різні державні та розважальні заклади, в яких обов'язково знайдеться носій рідної мови. І якщо раніше самі українці намагалися якось вносити свою культуру в польське життя співвітчизників, то сьогодні це почали робити і найбільші компанії Польщі. Так, наприклад, виходячи з публікацій користувачів соціальної мережі Facebook, в одному з провідних супермаркетів Вроцлава — Kaufland почали продавати український хліб.


Наразі поки невідомо, печуть хліб у Польщі за українськими рецептами, або ж закуповують безпосередньо в українських пекарнях.

Важливо відзначити, що велику кількість користувачів Мережі здивувала вартість продукту – 3,99 злотих, це приблизно 33,5 гривні. Ціна хліба перевищує середню як по Україні, так і по всій Польщі. Так, наприклад, у Запоріжжі, Києві та Дніпрі найдешевший буханець хліба коштує 17 гривень (2,1 злотих), а у Варшаві та Вроцлаві його можна придбати за 2,80 злотих (23,5 гривень).

Незважаючи на завищену вартість хліба, який за своїми розмірами виявився не таким і великим, українці раді, що продуктові полиці Kauflanda поповнилися українською продукцією.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що депутат Європейського парламенту родом із Польщі дав інтерв'ю відомому виданню Wyborcza.pl, в якому вказав на головні помилки України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Facebook
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

eeeee

16 грудня 2022, 14:37

Зачeм плaтить за ceкc или дарить подарки и ходить на свидания если можно просто найти девку для сeкca Здесь ------ https://e.vg/pisy


Новини