Головна Новини Світ Польща У польському місті продовжує зростати кількість жертв від смертельної хвороби: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

У польському місті продовжує зростати кількість жертв від смертельної хвороби: що відбувається

Загалом у Польщі вже підтверджено 160 випадків інфікування "хворобою легіонерів".

3 вересня 2023, 17:35 comments1174
Поділіться публікацією:

У Польщі у Підкарпатському воєводстві зросла кількість жертв, які померли від легіонельозу. Відтак, кількість загиблих зросла до 19 осіб, стало відомо, що підтвердились ще два нові випадки зараження.  Відповідні дані наводить санітарно-епідеміологічна служба, інформує Polsat News.

У польському місті продовжує зростати кількість жертв від смертельної хвороби: що відбувається

У Жешуві зросла кількість жертв від смертельної хвороби (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що у всіх померлих були супутні захворювання.

Стало відомо, що минулого четверга госпіталізували двох нових заражених. Наразі вже підтверджено 160 випадків зараження. Найбільше хворих зафіксували у Жешуві – 107.

Відомо, що Жешув знаходиться за 100 кілометрів від України. Місто під час повномасштабного вторгнення стало воротами для гуманітарної допомоги і військових поставок. Саме там стався спалах "хвороби легіонерів" або легіонельозу. Це — форма пневмонії, симптоми якої лихоманка, озноб, головний та м’язовий біль, сухий кашель, сплутаність свідомості. Від цієї хвороби помирають 5-15%. Зараження відбувається при вдиханні інфікованого аерозолю або через воду.

За інформацією польської влади, зараження мешканців Жешува, ймовірно, сталося через воду в системі водопостачання. 28 серпня державний санітарний інспектор повідомив, що в 4 із 9 проб води, що були відібраних на дослідження знайшли бактерії легіонери. Ще понад сто узятих проб наразі не досліджені. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Польщі ускладнили отримання віз для українцівУкраїнці не зможуть отримати польську візу, якщо перебувають у Польщі. Раніше такі послуги пропонували посередники, які здійснювали подачу необхідних документів. Урядовий портал Польщі повідомляє, що для отримання візи слід перебувати на території країни, де розміщено консульство у яке подаються відповідні документи.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини