Головна Новини Світ Польща У Варшаві виник скандал через встановлені стенди із зображеннями військових ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Варшаві виник скандал через встановлені стенди із зображеннями військових ЗСУ

Інсталяція у Варшаві вразила українців

28 жовтня 2024, 22:35
Поділіться публікацією:

 У Варшаві була встановлена інсталяція, присвячена українським військовим, які загинули у війні з Росією. Композиція складалася зі стендів із зображеннями полеглих героїв, де обличчя було вирізано, що дозволяло відвідувачам фотографуватися на їхньому місці. Під кожним фото були вказані дати народження й смерті військових, а також напис "Стань героєм".

У Варшаві виник скандал через встановлені стенди із зображеннями військових ЗСУ

Скандал у Варшаві через стенди військовими ЗСУ (фото з відкритих джерел)

Інсталяція викликала обурення серед українців, які вказували, що для таких акцій варто було створити зображення вигаданих персонажів, а не використовувати фото реальних загиблих героїв. Після хвилі критики у соцмережах організатори проєкту перепросили за свій задум, пояснивши, що їхня мета полягала у приверненні уваги до самопожертви українців у боротьбі за свободу, яка, на їхню думку, захищає також Польщу.

"Щиро перепрошуємо за те, що образили ваші почуття. Звісно, це не було нашою метою. Навпаки, ми прагнули звернути увагу на величезну самопожертву, яку вимагає боротьба за свободу України, а через неї і Польщі. У цих графіках були використані фотографії реальних людей. Ці зображення були оброблені, і нам здавалося, що їх неможливо впізнати. Однак у наш час виявилося, що розпізнати цих реальних людей не є проблемою. Ми щиро перепрошуємо за це", – йдеться у заяві проєкту.

Організатори також зазначили, що фотографії справжніх військових були оброблені для уникнення впізнаваності, однак цей підхід виявився недієвим. Після вибачень інсталяцію прибрали, і її більше не виставлятимуть у Варшаві.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про розкішне життя українських біженців у ПольщіМіністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш висловив невдоволення тим, як деякі українські біженці поводяться у Польщі. У своєму інтерв'ю для видання Interia він підкреслив, що польському суспільству важко сприймати те, що деякі українці, які втекли від війни, проводять час у дорогих готелях і їздять на розкішних автомобілях.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини