Головна Новини Світ Польща Україна націлилася на близько 300 тисяч українців мобілізаційного віку, які проживують у Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна націлилася на близько 300 тисяч українців мобілізаційного віку, які проживують у Польщі

Сибіга підтримує ідею свого польського колеги про позбавлення соцвиплат українських чоловіків-біженців.

15 вересня 2024, 15:20 comments3207
Поділіться публікацією:

 Наразі у Польщі проживає близько 300 тисяч українців мобілізаційного віку. Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час виступу на ХХ зустрічі Ялтинської Європейської стратегії (YES).

Україна націлилася на близько 300 тисяч українців мобілізаційного віку, які проживують у Польщі

Андрій Сибіга (фото з відкритих джерел)

Сибіга зазначив, що потрібно ставити питання перед Європейським Союзом щодо розробки програм, які сприятимуть поверненню українців додому. Він підкреслив, що для цього необхідно створити відповідні умови, зокрема у сфері безпеки, медичних послуг та відбудови житла, щоб це стало частиною порядку денного.

Зі свого боку, польський міністр Радослав Сікорський вважає, що теперішня політика низки європейських столиць шкодить обороноздатності України, оскільки передбачає економічну допомогу для чоловіків мобілізаційного віку. Він запропонував скасувати ці виплати, і український міністр підтримав цю ініціативу.

Сибіга також повідомив про тісний діалог з Польщею щодо створення військового підрозділу з українських добровольців, які проживають за кордоном. Це, за його словами, сприятиме посиленню обороноздатності України. Загалом за кордоном, за його оцінками, проживає близько мільйона українців мобілізаційного віку.

"Ми з Польщею зараз у тісному діалозі, в тому числі, щоб розпочати дуже важливий проєкт підготовки військового підрозділу, який буде формуватись з українських добровольців, громадян України, які проживають за кордоном. Мені здається, що цей проєкт буде надзвичайно важливим з точки зору посилення нашої обороноспроможності. За нашими оцінками, у Польщі на сьогодні проживає близько 300 тисяч громадян у мобілізаційному віці. Загалом за кордоном — близько мільйона", — запевнив Сибіга. 

Міністр додав, що така ініціатива підкреслює справедливість, оскільки всі громадяни України мають однаковий обов'язок захищати Батьківщину, незалежно від місця їхнього перебування.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що глава МЗС Польщі закликав позбавити українських чоловіків соцвиплат у країнах ЄС

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини