Головна Новини Світ Польща Україна та Польща можуть укласти новий договір: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Польща можуть укласти новий договір: подробиці

Україна та Польща можуть підписати новий договір про добросусідство

18 травня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Польща до кінця 2023 року сподівається підписати новий договір з Україною про добросусідство, дружні відносини та співпрацю. Як передає портал "Коментарі", про це заявив речник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна, повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Укрінформ".

Україна та Польща можуть укласти новий договір: подробиці

Володимир Зеленський та Анджей Дуда. Фото: з відкритих джерел

Спікер МЗС Польщі зазначив, що Варшава прагне укласти договір, який "перетворить наші відносини на справді стратегічні, поглибить наше партнерство не лише на рівні держав, а й суспільств, і відкриє двері для розвитку обох економік".

“Ми маємо намір підписати оновлений основний договір, як тільки обидві сторони завершать роботу над його змістом. Ми прагнемо, щоб це сталося ще цього року”, — наголосив представник МЗС Польщі.

Анджей Дуда заявив, що Польща готова до того, щоб систематично надавати Україні літаки МіГ-29. При цьому Київ не може розраховувати на те, щоб отримати від Варшави новітні винищувачі F-16.

Читайте також на порталі "Коментарі" — слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16. Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у компанії "миротворців", які нібито бажають зупинити російсько-українську війну – поповнення. Слідом за Китаєм з його "мирним планом" і спецпредставником, який цього тижня розпочинає візити до України, РФ та ЄС, за невдалими потугами Європи та дивними ініціативами Бразилії – у справу вирішила вступити Африка. Про що говорить цей "парад" примирювачів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини