Головна Новини Світ Польща Українці у Польщі утворили "нескінченну" чергу біля православних храмів
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці у Польщі утворили "нескінченну" чергу біля православних храмів

За словами настоятелів варшавських храмів, надвечір черги з українських громадян стануть довшими

6 січня 2023, 15:10
Поділіться публікацією:

ЗМІ польської столиці повідомляють, що у варшавських православних храмах, певно, ще ніколи не було так багато людей, як сьогодні. Причиною всьому, звичайно ж, багатомільйонна кількість біженців, які вимушено залишили країну через військове вторгнення Росії.

Українці у Польщі утворили "нескінченну" чергу біля православних храмів

Фото тематичне, з відкритих джерел


"Почата Росією війна в Україні зробила цей день особливо значущим для кожного українця. Багато хто прийшов у храм не лише через червону дату в календарі, а й щоб помолитися за загиблих на Батьківщині громадян, попросити у Ісуса Христа допомоги, перемоги для України та здоров'я для рідних та близьких", — йдеться у повідомленні.


У Польщі й раніше проживала чимала кількість українців, проте раніше більшість людей приїжджали виключно на короткочасні заробітки, а не на ПМП. Як правило, зустрічати Новий рік та святкувати Різдво усі їхали додому, до родини, проте цього року все змінилося – повертатися нікуди. Саме тому зараз жителі Варшави спостерігають небачену раніше картину – сотні, а то й тисячі українців утворили біля місцевих храмів неймовірно довгі черги, кожен хоче потрапити усередину, щоби помолитися.


Настоятели православних храмів очікують сьогодні ще більшого напливу людей ближче до "святого вечора".


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що мешканці польського міста Глівіце відправили черговий гуманітарний конвой до України. Допомогу отримав Львівський технічний університет – найбільший ВНЗ Західної України. Співробітники саме цього навчального закладу після 1945 року допомогли створити Нижньоселезький технічний університет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини