Головна Новини Світ Польща Українець на замовлення спецслужб РФ готував диверсії у Польщі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець на замовлення спецслужб РФ готував диверсії у Польщі: що відомо

У Польщі затримали громадянина України, який готував диверсії на замовлення російських спецслужб

15 лютого 2024, 22:01
Поділіться публікацією:

Агентство внутрішньої безпеки (ABW) Польщі затримало громадянина України, який в інтересах російських спецслужб планував диверсії на польській території.

Українець на замовлення спецслужб РФ готував диверсії у Польщі: що відомо

У Польщі затримали агента РФ. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання PAP, агента РФ затримали 31 січня у Вроцлаві.

Повідомляється, що чоловік мав діяти у складі організованого злочинного угруповання, яке на замовлення спецслужб РФ готувало диверсії та акти саботажу. Зокрема, планувався підпал об’єктів у Вроцлаві, які розташовані в безпосередній близькості від елементів інфраструктури стратегічного характеру.

Під час затримання у чоловіка виявили докази запланованого злочину. Затриманому висунуто звинувачення в участі у міжнародному організованому злочинному угрупованні, а також у плануванні диверсійно-підривної діяльності на території Польщі на замовлення спецслужб РФ.

Зазначається, що російського агента заарештували на 3 місяці, йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни Балтії побудують понад тисячу бетонних бункерів на кордонах з Росією та Білоруссю. Лінія оборони країн Балтії буде включати протитанкові міни, рови, колючий дріт і так звані "зуби дракона", а поруч будуть розміщені склади зі снарядами. Будівництво оборонних споруд планують розпочати в січні 2025 року.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що захищати Україну — обов'язок кожного громадянина, а тому мобілізація засуджених осіб має відбуватися за загальними правилами, а не на добровільній основі, вважає Мін'юст. Міністр юстиції відзначив, що новий законопроєкт про посилення мобілізації, за який парламентарі проголосували у першому читанні, передбачає добровільне залучення засуджених громадян до лав української армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини