Головна Новини Світ Польща Українська журналістка розповіла про життя в Польщі: блог Арестовича, пошук роботи та невпевненість у собі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська журналістка розповіла про життя в Польщі: блог Арестовича, пошук роботи та невпевненість у собі

Налагодити життя вдалося завдяки співпраці з ООН, у рамках якої вона познайомилася зі скульпторами з Познані.

11 січня 2023, 10:16
Поділіться публікацією:

У перші дні російського вторгнення в Україну багато громадян вимушено вирушили за кордон, рятуючи себе та своїх дітей від ворожих бомб та ракет. Найбільше переселенців виїхало до сусідньої Польщі. Серед цих українців виявилася й Альбіна Трубенкова – журналістка із Києва. Жінка розповіла виданню Wyborcza про те, як протікало її життя всі ці 11 місяців далеко від дому.

Українська журналістка розповіла про життя в Польщі: блог Арестовича, пошук роботи та невпевненість у собі

фото тематичне, з відкритих джерел

"Коли я разом із 18-річною дочкою виїжджала з Києва, була впевнена, що це все ненадовго, що все обов'язково швидко закінчиться. Я залишила позаду все. Останнім часом працювала над великим міжнародним проектом разом із диригентом Національної опери Германом Макаренком. Все перекреслилося в одну мить", — каже біженка.

Журналістка розповідає, що переїхати до Польщі їй допоміг колишній чоловік. На даний момент вона мешкає в Мосіні.

"Коли ми приїхали до Польщі, з речей у мене була одна футболка, документи та ноутбук. Вже пізніше волонтери та знайомі шукали по своїх друзях для нас одяг. Пізніше я зовсім залишилася одна, дочка, під впливом блогу радника Зеленського – Арестовича, поїхала в Україну, адже той неодноразово закликав громадян залишатися в країні. Я тоді місця собі не могла знайти. Благо, згодом вона таки повернулася назад до мене", – розповідає Альбіна.

Жінка каже, що тавро біженця позбавило її впевненості у собі. Довгий час вона не розуміла, як рухатись далі і що робити.

"Завдяки співпраці з ООН я познайомилася зі скульпторами з Познані, які в майбутньому мені сильно допомогли з працевлаштуванням. Так я опинилась у Мосіні. Поруч дочка та її досі наляканий мопс", — наголошує журналістка.

Таких, як Альбіна багато, для багатьох життя досі датується лютим минулого року, проте треба жити далі, шукати вихід, не опускати рук і вірити, що незабаром Україна переможе, а життя на Батьківщині стане навіть кращим за колишнє.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли про те, що членів гуманітарного конвою з Польщі було серйозно поранено в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

54645

11 січня 2023, 13:52

НАЙДИ И РАЗДЕНЬ ГОРЯЧУЮ КРАСОТКУ СЕГОДНЯ НОЧЬЮ!----- https://paply.org/krasotky


Новини