Головна Новини Світ Польща Улюблені нації поляків: чи є серед них українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Улюблені нації поляків: чи є серед них українці

Поляки назвали найулюбленіші нації. Лідирують американці, а найнижче в рейтингу стоять росіяни.

26 березня 2023, 14:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За результатами опитування CBOS, поляки найбільше симпатизують американцям, італійцям, англійцям, словакам, чехам та українцям. А от росіяни зайняли останнє місце в рейтингу улюблених націй серед жителів Польщі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Eska.

Улюблені нації поляків: чи є серед них українці

Українці та поляки. Фото: Wojtek Jargiło/PAP

Польський центр громадської думки CBOS запитав у поляків про їх ставлення до 20 націй. Виявилось, що найбільше симпатій жителі Польщі мають до американців – 68%. Лише 6% опитаних вказала, що американці їм не подобаються. На другому місці виявились італійці – 61% позитивно ставляться, а 8% негативно. Трійку лідерів замикають англійці – 60% поляків симпатизують їм, а 11% протилежно думки.

Далі в рейтингу розташувались словаки (54% симпатизують, а 11% ставляться неприязно), чехи (54% проти 13%). Українці виявилось шостою нацією за симпатією серед жителів Польщі. 51% поляків подобаються українці, а 17% вказали протилежну думку. Після українців у рейтингу йдуть шведи, литовці, фіни, французи, естонці, угорці, німці та інші.

Найбільше полякам не симпатизують білоруси — 19%, роми – 16%, араби – 15% та росіяни – 6%. Також росіяни набрали найвищий відсоток серед націй, які не подобаються полякам – 82%. Тоді як найближчі до них у рейтингу араби отримали 59%.

Свої дослідження CBOS проводить кожного року у лютому. Згідно з торішніми показниками, які були опубліковані до початку російського вторгнення, симпатії до росіян різко впали з 29% до 6%. А неприязнь рекордно зросла, з 38% до 82%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про порівняння цін в Польщі та Україні.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі відреагували на поставки винищувачів для України від Польщі та Словаччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини