Головна Новини Світ Польща Уряд Польщі готує план на випадок війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Польщі готує план на випадок війни

Польща готує план управління країною на випадок війни. Нові постанови створять Центральне державне управління оборони до якого увійдуть президент, прем'єр-міністр та міністри. Також план розширить повноваження прем'єр-міністра Польщі.

19 квітня 2023, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський уряд працює над державним планом управління у разі війни. Постанова, яка була оприлюднена на сайті уряду визначає порядок організації та підготовки системи управління національною безпекою, у тому числі обороною держави. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Business Insider.

Уряд Польщі готує план на випадок війни

Польські військові. Фото з відкритих джерел

У повідомленні на сайті Міноборони йдеться про забезпечення безперебійного управління державою, моніторинг, а також усунення наслідків загроз державній безпеці. Одна з важливих змін стосується розширення повноважень прем'єр-міністра Польщі. Глава уряду зможе гнучко формувати склад системи управління національною безпекою.

"Це означає, що прем'єр-міністр зможе включати в систему інші органи. Зараз до неї входять президент, прем'єр-міністр, міністри, органи центрального державного управління та інші органи місцевого самоврядування. До її складу входять також Верховний Головнокомандувач Збройних Сил та інші органи військового управління", — повідомляють польські ЗМІ.

Згідно з проєктом посади президента, прем'єр-міністра та міністрів, а також центральні органи державного управління, визначені главою уряду, утворюють Центральне державне управління оборони. Також планом передбачено створення резервного командного пункту оборони держави аналогічного складу.

Нові зміни перебувають на консультаціях в уряді та на рівні воєводств. Якщо їх ухвалять, то постанова набере чинності впродовж 14 днів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна довго чекала на цю зброю: Берлін підтвердив доставку.

Також "Коментарі" писали про Єврокомісію, яка збирає важливу для України зустріч з п'яти країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини