Головна Новини Світ Польща Уряд Польщі оголосив нові правила стосовно абортів: що змінили
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Польщі оголосив нові правила стосовно абортів: що змінили

Анонсовані зміни є результатом тривалих суперечок та протестів, які виникли через надмірно суворі обмеження на аборт

2 вересня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

Уряд Польщі анонсував нові зміни до законодавства, які спрощують доступ до абортів та підтверджують легальність цієї процедури. Як повідомляє EuroNews, ці зміни прийшли після попередніх суворих обмежень, які викликали масові протести і змусили багатьох лікарів утримуватися від проведення абортів через страх переслідування.

Уряд Польщі оголосив нові правила стосовно абортів: що змінили

Заборона абортів у Польщі (фото з відкритих джерел)

Новий уряд під керівництвом Дональда Туска заявив про намір лібералізувати законодавство, щоб дозволити аборти до 12-го тижня вагітності. Проте в липні Сейм Польщі з незначним відривом відхилив законопроєкт щодо часткової декриміналізації абортів.

Туск зазначив, що уряд шукає шляхи для забезпечення жінкам доступу до легальних абортів. За новими правилами, жінка може отримати дозвіл на аборт до 12-го тижня вагітності на основі рекомендації лікаря, включаючи кардіолога, ендокринолога або психіатра. Лікар, який здійснює процедуру, не нестиме за неї відповідальності.

До цього часу аборти в Польщі були дозволені лише у випадках сексуального насильства або якщо існувала загроза для здоров'я вагітної жінки.

Крім того, президент Польщі Анджей Дуда нещодавно ветував закон, що дозволяв би безрецептурний продаж таблеток екстреної контрацепції для жінок від 15 років, обґрунтовуючи своє рішення захистом конституційних прав дітей та стандартів охорони здоров’я.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Польщі вагітна жінка загинула через заборону абортівУ місті Ченстохова через заборону абортів загинула вагітна пацієнтка на ім'я Агнешка, яка була вагітна двійнятами. Про це повідомляє британське видання The Guardian. Коли вона прибула до лікарні, згідно з заявою, яку оприлюднили родичі, 37-річна жінка зазнавала болю. Однак була свідома і у задовільній фізичній формі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини