Головна Новини Світ Польща В Україні обурилися порадами МЗС Польщі: через що виникли розбіжності
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні обурилися порадами МЗС Польщі: через що виникли розбіжності

Посол України обурився порадами МЗС Польщі про те, як Зеленський має "вибачитись за Волинь"

20 травня 2023, 14:17
Поділіться публікацією:

Посол у Польщі Василь Зварич назвав неприйнятним бажання нав'язати Україні та її лідеру Володимиру Зеленському те, як українці мають ставитись до ситуації з Волинською трагедією 1943 року. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у коментарі посла у Facebook.

В Україні обурилися порадами МЗС Польщі: через що виникли розбіжності

Україна та Польща. Фото: із відкритих джерел

Український дипломат послався на інтерв'ю представника МЗС Польщі Лукаша Ясіни порталу Onet, де той заявив, що з боку президента України "бракує розуміння" важливості теми Волині для польського народу.

У МЗС Польщі вважають, що на сьогоднішній день недостатньо діалогу між офіційним Києвом та Варшавою на тему Волинської різанини. Нібито Польща чекає від України більше розуміння проблеми та розуміння вини українців.

За словами Ясіни, діалогу з проблемних питань відносин України й Польщі на рівні президентів не вистачає.

"Президент Зеленський повинен взяти на себе більше відповідальності як Україна… Вибачитися і попросити, будь ласка, вибачення. Ця формула дуже добре працює у випадку польсько-українських відносин, і її досі бракує", – сказав він.

"Ми, поляки, взяли на себе відповідальність як польська держава за злочини, скоєні нашою державою проти українців. З боку України такої відповідальності бракує, хоча багато чого змінилося на краще", – додав речник польського МЗС.

У відповідь на це український посол у Варшаві заявив, що будь-які спроби нав'язати президенту України чи Україні те, що ми повинні робити стосовно нашого спільного минулого, є "неприйнятними і прикрими".

"Ми пам’ятаємо історію, готові до діалогу і взаємного розуміння, та водночас закликаємо до поваги і виваженості у заявах, особливо в складній реальності геноцидної російської агресії проти українського народу", – наголосив Зварич.

Читайте також на порталі "Коментарі" — позаду 450 днів відкритої війни Росії проти України, наша країна зустріла, відбиваючи чергові атаки ворожих дронів. Почастішали останнім часом і ракетні обстріли. Втрачаючи ініціативу на землі, у тому числі в районі Бахмута, росіяни все частіше вдаються до тактики повітряного – дистанційного – терору. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про головні висновки на цьому етапі війни, а також про перспективи подальшого розвитку подій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

20 травня 2023, 13:54

Тактика корумпованого Зла, ніколи не брати на себе відповідальність - завжди звинувачувати інших навколо себе. Це і є ознакою того, що країна не відбулась. Живе шахрайством і використовує чуже.


Новини