Головна Новини Світ Польща Величезні черги на польському кордоні. Польські водії повертаються побитими та погрожують закрити кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Величезні черги на польському кордоні. Польські водії повертаються побитими та погрожують закрити кордон

Польські перевізники звертаються до уряду з проханням врегулювати кризову ситуацію на українсько-польському кордоні

27 серпня 2022, 20:19
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Довжелезні черги, бійки між водіями та повільність польських митників — ось основні проблеми, на які скаржаться польські перевізники, які везуть гуманітарну допомогу в Україну. Вони вимагають від польської влади вирішити ситуацію. У разі невиконання їхніх вимог можливе навіть повне блокування прикордонних переходів. Про це пише видання Onet, яке взяло коментарі у польських перевізників.

Величезні черги на польському кордоні. Польські водії повертаються побитими та погрожують закрити кордон

Польські водії погрожують закрити кордон. Фото з відкритих джерел

На початку цього тижня група польських та українських перевізників зустрілася в Замості, щоб обговорити ситуацію на польсько-українському кордоні. Учасники зустрічі зосередилися переважно на актуальних подіях, які відбуваються на зворотному шляху до Польщі.

За словами перевізників, угода між Польщею та Україною щодо пропуску порожніх вантажівок, які повертаються в країну, не працює. Протягом останніх кількох тижнів машини, які везли до Львова гуманітарну допомогу та продукти, могли швидко повернутися до Польщі після розвантаження товару. Тепер їм доводиться стояти у багатокілометрових чергах.

"Ця угода ще діє, але тільки з нашого боку. Порожні фури, які перевозили зерно, швидко повертаються з Польщі в Україну. Проблема виникла з українського боку. Наші сусіди не хочуть пропускати польський транспорт", — розповідає Роберт Градус, власник транспортної компанії з Хельма.

За свідченнями власників транспортної компанії трапляються випадки, що в багатокілометровій черзі у водіїв здають нерви і відбуваються бійки.

"Досить часто траплялися ситуації, коли машини поверталися пошкодженими, а водії — побитими. І це триває", — підкреслює перевізник.

Перевізники не проти допомагати Україні, але якщо ситуація ускладниться, вони готові йти на радикальні міри.

"Ми хочемо допомогти Україні – це зрозуміло, але ми також повинні бути в змозі надавати транспортні послуги. Ми хочемо вирішити питання мирним шляхом. В іншому випадку ми підемо до більш радикальних рішень — повністю перекриємо кордон", -підкреслює Роберт Градус.

Раніше "Коментарі" повідомляли про ситуацію на польському кордоні під час останнього нульового розмитнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 серпня 2022, 22:26

Корумповані нащадки УПА-дідів отримують від "залізної завіси" нео-ГУЛАГу все більше задоволення. Знущаннями над іншими і хабарі заробляють і комплекси неповноцінності задовольняють. Все буде КНДР!


Новини