Головна Новини Світ Польща Відправка іноземних військ в Україну: Польща озвучила свою позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Відправка іноземних військ в Україну: Польща озвучила свою позицію

У Польщі заявили, що не будуть «розкривати карти» щодо своїх військових планів

4 травня 2024, 21:58
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна не буде публічно озвучувати свою позицію щодо можливої відправки військ в Україну.

Відправка іноземних військ в Україну: Польща озвучила свою позицію

Польща залишається союзником України. Фото з відкритих джерел

"Ми не будемо розкривати наші карти. Нехай Путін думає про те, що ми будемо робити", — сказав Радослав Сікорський.

Коментуючи слова президента Франції Емманюеля Макрона про те, що він не виключає відправлення західних військ в Україні, польський міністр закордонних справ заявив, що правильно поставити Путіна в ситуацію, коли він не впевнений, що Захід буде робити, замість того, щоб заздалегідь виключати певні варіанти розвитку подій.

При цьому Радослав Сікорський повідомив, що Польща — чи не єдиний член НАТО, хто витрачає на оборону 4% ВВП.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наразі у Росії недостатньо сил для відкриття нової лінії фронту в Харківській області. "Тривають активні бойові дії. Періодично ворог змінює тактику, але загалом про можливість відкриття нової лінії фронту говорити поки зарано. Для відкриття нової лінії фронту російська армія має зосередити угруповання щонайменше 100 тисяч військовослужбовців. Поки що такого скупчення у РФ немає", — сказав глава ОВА.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжать просування на фронті найближчим часом, але розгром українських сил малоймовірний. За оцінкою американського посадовця, який спілкувався NYT, Росія продовжить здобувати незначні успіхи на сході та південному сході до 9 травня, яке для Москви має символічне значення. Однак, за його словами, військові США вважають, що "українські військові не будуть розгромлені вздовж лінії фронту, незважаючи на гостру нестачу боєприпасів". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини