Головна Новини Світ Польща Владу РФ визнали терористичним режимом: хто в ЄС наважився на такий крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Владу РФ визнали терористичним режимом: хто в ЄС наважився на такий крок

Резолюція стверджує, що президент Росії Володимир Путін та його оточення "повернулися до жорстоких практик сталінського та нацистського режимів"

26 жовтня 2022, 17:16 comments2030
Поділіться публікацією:

Сенат Польщі прийняв ухвалу про визнання влади Росії терористичним режимом. Рішення було ухвалено одноголосно. Про це повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на польське видання "Dziennik".

Владу РФ визнали терористичним режимом: хто в ЄС наважився на такий крок

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

У резолюції йдеться, що Україна на сьогоднішній день є країною, якій доводиться вести війну проти тоталітарного режиму, щоб захистити демократію та свободу, тоді як Росія вдається до терористичних методів, бомбардуючи цивільні об'єкти: дитячі садки, школи, театри та житлові масиви.

"Бандити у російській формі катують та вбивають військовополонених та мирних мешканців окупованих територій. Крадуть українських дітей, депортують, переселяють та відправляють українських громадян на далеку периферію Росії", — йдеться у документі.

Також у резолюції зазначено, що президент Росії Володимир Путін та його оточення "повернулися до жорстоких практик сталінського та нацистського режимів". Тому Російську Федерацію необхідно перемогти та позбавити можливості ставити під загрозу життя країн-сусідів.

"Сенат Республіки Польща вкотре рішуче засуджує російську агресію та закликає всі країни, які виступають за мир, демократію та права людини, визнати уряд Російської Федерації терористичним режимом", — полягає у документі.

Парламентська асамблея Ради Європи стала першою міжнародною організацією, яка визнала правлячий у Росії режим терористичним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорить звернення Володимира Зеленського до Ізраїлю – чому, незважаючи ні на що, Іран продовжує допомагати Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини