Головна Новини Світ Польща Ворожа ракета знищила один із ключових спортивних об'єктів країни: чи приїде до України Томас Бах?
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворожа ракета знищила один із ключових спортивних об'єктів країни: чи приїде до України Томас Бах?

Відомо, що зал "Альтаїр" був збудований у 2013 році, відтоді він вважався ключовим спорткомплексом для підготовки хокеїстів та фігуристів.

6 січня 2023, 08:45 comments12615
Поділіться публікацією:

Обстріли мирного населення і стратегічно важливих об'єктів з боку Росії не припиняються, вони тривають. Днями, під час чергового ворожого бомбардування, було зруйновано спортивний комплекс "Альтаїр", названий на честь найяскравішої зірки на нічному небі. Розташований у Дружівці льодовий центр грав найважливішу роль у підготовці вітчизняних хокеїстів та фігуристів до різних міжнародних змагань та виступів.

Ворожа ракета знищила один із ключових спортивних об'єктів країни: чи приїде до України Томас Бах?

Знищений льодовий зал, з відкритих джерел

Після потрапляння крилатої російської ракети до стратегічно важливого спортивного об'єкту, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся зі своєї сторінки в Instagram до президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха. Чиновник запропонував йому відвідати Україну та взяти участь в екскурсії зруйнованим комплексом "Альтаїр".

Подібна пропозиція пов'язана з недавнім висловом Баха, який, нібито цитуючи президента Франції, заявив, що "спорт має бути поза політикою". Таким чином президент МОК натякнув, що цього року Комітет може допустити Росію та Білорусь до участі в Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Кулебу, звичайно ж, цей факт сильно обурив, тому у своєму зверненні чоловік також нагадав світові про те, що на російсько-українській війні, захищаючи свою землю, друзів та рідних, загинуло 184 вітчизняних спортсменів, які могли б отримати ще не одне золото на міжнародних. змаганнях, не розпочала б тільки Росія криваву війну.

Офіційної відповіді від МОКу ще не було, тому невідомо, чи приїде Томас Бах до України.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що в Польщі озвучили суму, витрачену з початку війни на допомогу та підтримку українських біженців, які вимушено залишили країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини