Головна Новини Світ Польща Як у Польщі ставляться до українців та росіян: що змінилося у сусідній країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у Польщі ставляться до українців та росіян: що змінилося у сусідній країні

До українців сьогодні позитивно ставляться 53% поляків – це на 10% менше, аніж одразу після російського вторгнення у 2022 році

28 листопада 2023, 21:55
Поділіться публікацією:

Серед  мешканців Польщі   знижується рівень симпатій  до  громадян України.  Але  найбільша неприязнь у  поляків   до  росіян, а свої найбільші  симпатії вони проявляють до американців.

Як у Польщі ставляться до українців та росіян: що змінилося у сусідній країні

Як поляки ставляться до українців та росіян (фото з відкритих джерел)

Про це  інформує Ukrayina.pl, посилаючись на результати опитувань Інституту ринкових і соціальних досліджень (IBRiS) , які його провели, виконуючи замовлення порталу Onet.

Зокрема,  в Польщі було  проведено опитування  місцевих мешканців,  про їх відношення  до  представників інших націй, щоб зрівняти, як змінились симпатії з плином часу. Самі результати  дослідження показали, що найбільше польські громадяни  люблять американців (72%).  

 Також представниками найулюбленіших націй вони назвали чехів (63%) та словаків (62%). Наступними в  рейтингу йдуть шведи (60%), литовці (58%), британці (57%), японці (55%) і французи (54%).

Як у Польщі ставляться до українців та росіян: що змінилося у сусідній країні - фото 2

Як показали результати опитування, відсоток приязного  відношення  громадян Польщі  до  громадян України зменшується. З симпатією   відносяться до  мешканців України  53%  наших сусідів,  негативним називають своє відношення – 20%.

Ці цифри  є вищими, ніж перед повномасштабним вторгненням загарбників  в Україну. Зокрема, до 24 лютого 2022 позитивно  ставились до українців  48% польських громадян. Відразу, як  почалась велика  війна,  свої  симпатії до українців демонстрували 64% поляків.

Громадянам РФ зараз симпатизує тільки  13% опитаних мешканців Польщі. Ці   цифри стають  щораз нижчими. До 2020 року  більше  половини  поляків позитивно ставились до росіян, перед початком повномасштабного  вторгнення  цей показник зменшився  до 36%, після початку  війни в Україні  – до 22%.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що очільник Пентагону попередив солдатів у Польщі

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини