Головна Новини Світ Польща Загроза зростає: у Польщі заявили про висунення вагнерівців до кордону з країнами Балтії
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза зростає: у Польщі заявили про висунення вагнерівців до кордону з країнами Балтії

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що зафіксовано переміщення вагнерівців на захід Білорусі

29 липня 2023, 13:30 comments2350
Поділіться публікацією:

Бойовики групи "ЧВК Вагнер" переміщуються у бік Сувалкського коридору, який з'єднує Білорусь із державами Балтії, а також відокремлює територію Калінінградської області та Білорусі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє "RMF FM".

Загроза зростає: у Польщі заявили про висунення вагнерівців до кордону з країнами Балтії

Матеуш Моравецький. Фото: із відкритих джерел

Моравецькій заявив, що Польща протягом останніх двох років стикається з постійними атаками на своєму кордоні. Тільки цього року, додав він, сталося 16 тисяч спроб нелегального перетину кордону мігрантами, яких заманюють диктатори Володимир Путін та Олександр Лукашенко, щоб "проштовхнути їх до Польщі".

"Зараз ситуація стає ще небезпечнішою. У нас є інформація, що понад 100 найманців групи Вагнера рушили у бік Сувалкського перешийка біля Гродно в Білорусі", — зазначив Матеуш Моравецький.

За його словами, надалі очікується гібридна атака на польську територію.

У Польщі припускають, що "вагнерівців", найімовірніше, одягнуть у форму білоруських прикордонників та допомагатимуть нелегальним іммігрантам потрапляти на польську територію, дестабілізувати Польщу. Є також ймовірність, що бойовики намагатимуться проникнути на територію Польщі, видаючи себе за нелегальних іммігрантів, а це створює додаткові ризики та загрози.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін та самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко посилили інформаційні операції щодо Заходу, заявляючи, що "ЧВК Вагнер" нібито становить загрозу для Польщі. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), на думку яких, вагнерівська метушня в Білорусі та заяви Путіна з Лукашенком навколо цього – саме ІПСО, а найманці не становлять військової загрози для Польщі чи України, поки не будуть переозброєні механізованою технікою. Чи згодні з цими твердженнями? До чого може призвести гра вагнерівцями на білоруській території, навіщо Кремль намагається "качати" Польщу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини