Головна Новини Світ Польща Жахи війни на полотні: українські художники шокували Польщу
commentss НОВИНИ Всі новини

Жахи війни на полотні: українські художники шокували Польщу

Відвідати виставку ще можна до 24 листопада включно

21 листопада 2022, 16:31 comments1085
Поділіться публікацією:

Темні лабіринти, знерухомлені тіла, зв'язані руки та зруйновані будівлі — це лише кілька слів, якими можна описати роботи деяких українських художників, виставка яких нещодавно розпочалася в польському місті Білосток. Відомо, що ця виставка поділена на дві частини, перша — це роботи Влади Ралко та Володимира Буднікова, друга складається з картин Яреми Малащука та Романа Чимея. Щоб поглянути на шедеври воєнного часу, залишилося лише кілька днів, 24 листопада, повідомляють організатори, останній день виставки.

Жахи війни на полотні: українські художники шокували Польщу

Картина з виставки, фото з відкритих джерел


Триває дев'ятий місяць війни в Україні. Часом у все те, що показують по телевізору та в інтернеті просто неможливо повірити, це не можна зрозуміти, забути та пробачити. Коли закінчуються слова, залишаються лише змішані думки та емоції. Вони невидимі, проте не всім. Українські художники вирішили кричати про жахіття війни мовчки, переносячи свої переживання на полотна.


Виставка відомих українських художників шокувала як критиків, так і простих любителів мистецтва. У Білостоку вже не перший день стіни галереї Galeria Arsenał бачать сотні захоплених поглядів відвідувачів, які часом наповнюються сльозамм.


"Питання реальності" — це спільна виставка Влади Ралко та Володимира Буднікова. Художній тандем зміг передати у своїх роботах увесь біль та несправедливість війни, яку жорстоко і підло зараз веде Росія.


"Щоб не сказали, що ми не пам'ятаємо" – назва виставки іншої творчої пари – Яреми Малащука та Романа Чимея. Молоді люди показали на своїх полотнах своє бачення сучасної України без захопленого Криму та Донбасу. Також у роботах українських художників чітко зображено те, як змінилося життя людей після 24 лютого 2022 року, показано, як війна перекреслила долі людей, забрала у дітей дитинство, а в їхніх батьків та братів – життя.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що Німеччина передала Польщі сучасні системи ППО та ПРО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини