Головна Новини Світ Польща Знадобляться зусилля для відновлення довіри: у Польщі знову образилися на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Знадобляться зусилля для відновлення довіри: у Польщі знову образилися на Україну

У МЗС Польщі вважають, що нинішня політика України шкідлива та образлива

22 вересня 2023, 11:17 comments1706
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Польщі Збігнєв Рау заявив, що порівняння Польщі з Росією, які з'явилися у заявах деяких українських політиків, є надзвичайно образливими для поляків. Тому тепер знадобляться серйозні зусилля щодо відновлення довіри між двома народами. Як передає портал "Коментарі", таку заяву міністр закордонних справ Польщі озвучив у Twitter (X).

Знадобляться зусилля для відновлення довіри: у Польщі знову образилися на Україну

Глава МЗС Польщі Збігнєв Рау. Фото: з відкритих джерел

"Вони (заяви – ред.) ведуть до глибокого переписування польської свідомості щодо України та українців, не лише колективної, а насамперед індивідуальної", – написав Збігнєв Рау.

Дипломат зазначив, що після початку повномасштабної війни в Україні багато поляків ухвалили рішення прийняти у себе вдома українців, розділили з ними свій побут і тепер їм вкрай неприємно чути, як їх порівнюють з тими ж росіянами, які прийшли на українську землю, щоб вбивати та руйнувати.

Міністр зазначив, що довгий час поляки та українці однаково постраждали від російського імперіалізму. Польща пережила трагічні для себе події у 1939 році. Україна знову зіткнулася з ними 2022-го.

"Ми вважаємо нинішню політику України не лише шкідливою, болісною, але насамперед образливою. Важко припустити, що вона незабаром забудеться. Саме тому вона є шкідливою для України. Ми всі разом можемо багато від неї втратити", – зазначив голова польського МЗС.

Зазначимо, вчора президент Литви Гітанас Науседа заявив, що у нього відбулася зустріч з польськими та українськими лідерами, яка пройшла дуже успішно і розбіжності між Україною та Польщі, які виникли через зернове питання, будуть вирішені якнайшвидше. Офіс українського та польського президентів поки що ніяк не коментують зустріч трьох глав держав.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Польща та Ко не готові зняти ембарго на українське зерно – як треба діяти Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини