Головна Новини Світ Польща Зустріч з Туском закінчилася нічим: польські фермери продовжать протести
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч з Туском закінчилася нічим: польські фермери продовжать протести

Польські фермери не змогли досягнути домовленостей з прем'єром Туском

9 березня 2024, 22:45
Поділіться публікацією:

Польські фермери заявили, що продовжать протести після того, як не досягли домовленостей з прем’єр-міністром Дональдом Туском.

Зустріч з Туском закінчилася нічим: польські фермери продовжать протести

Польські фермери продовжать протестувати. Фото з відкритих джерел

За словами представника фермерів Анджея Собоцінського, на зустрічі Туск заявив, що не планує повністю закривати кордон Польщі для імпортного продовольства, а лише організує експорт надлишків зерна, щоби стабілізувати ринок. Такий варіант вирішення конфліктної ситуації не влаштував польських фермерів, оскільки вони вважають, що з відкритим кордоном ці надлишки з’являться знову.

Також Дональд Туск не зміг домовитися з фермерами щодо послаблення екологічних вимог ЄС в межах так званої Green Deal, пообіцявши лише продовжувати переговори з Європейською комісією.

За результатами зустрічі з Туском лідери польських фермерів заявили, що ніяких домовленостей досягти не вдалося, а тому фермери продовжать протести. Наступну акцію фермери планують провести 20 березня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський не підтримав ініціативу президента Туреччини Реджепа Ердогана щодо участі представників Росії у мирному саміті. За словами українського президента, представники РФ можуть бути запрошені на саміт миру лише після того, як цивілізовані країни розроблять план закінчення війни в Україні.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний навряд чи буде на своєму місці, обіймаючи посаду посла України у Великобританії, вважає політолог Андрій Городницький. "Я не пригадую відомого дипломата Залужного. Відомого воєначальника і генерала – так, а посла — ні. Нівеляція дипломатичного корпусу продовжується. І це у жодному разі не образа Валерія Залужного", — наголосив політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини