Головна Новини Світ Решта світу Аеропорт Алмати у Казахстані відновив роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

Аеропорт Алмати у Казахстані відновив роботу

Після поновлення роботи в аеропорт прибув перший міжнародний рейс з Анталії.

14 січня 2022, 05:25
Поділіться публікацією:

Міжнародний аеропорт Алмати у Казахстані відновлює роботу сьогодні, 13 січня. Аеродром уже прийняв та відправив перших пасажирів. Про це йдеться у повідомленні комітету цивільної авіації міністерства індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану.

Аеропорт Алмати у Казахстані відновив роботу

Казахстан - фото з відкритих джерел

“З 13 січня 2022 року Міжнародний аеропорт Алмати відновлює роботу. За попередньою інформацією керівництва аеропорту, здійснюватимуться внутрішні та міжнародні рейси з 8:00 до 21:00 за часом розкладу польотів авіакомпанії”, — йдеться у повідомленні.

Після поновлення роботи в аеропорт прибув перший міжнародний рейс із Анталії (Туреччина). Сьогодні в аеропорту Алмати планується виконання міжнародних рейсів за маршрутом Коломбо (Шрі-Ланка) – Алмати та Алмати – Сеул (Південна Корея). Під час кривавих сутичок у Казахстані співробітникам головного аеропорту Алмати довелося тікати після того, як демонстранти увійшли до терміналу. За заявами уряду, щонайменше вісьмох співробітників сил безпеки було вбито, ще сотні отримали поранення.

Нагадаємо, Україна законтрактувала 660 тисяч тонн вугілля із Казахстану на цей опалювальний сезон. Ось тільки одержати вугілля Київ не може. Причина – Росія як транзитна країна заблокувала постачання. Як передає портал "Коментарі", про це у розмові з журналістом "УНІАН" розповів голова експертної Ради з питань розвитку газової промисловості Леонід Уніговський. Експерт зазначив, що сама Росія відмовляється визнавати, що Україна не отримує вугілля саме з вини Москви. Леонід Уніговський спрогнозував, що про казахстанське вугілля вже можна забути і під час цього опалювального сезону на нього не варто розраховувати. Росія не готова навіть визнати, що блокує постачання. У Казахстані пояснення зводяться до того, що уряд пішов у відставку і є складні питання. До того ж через підвищений попит на вугілля у всьому світі виникли певні складнощі з виконанням під час замовлення. У Росії також використовують подібне пояснення, заявляючи, що через підвищений попит на вугілля час доставки товарів із Казахстану збільшився.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини