Головна Новини Світ Решта світу Американські вчені повідомили про перше одужання від ВІЛ
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські вчені повідомили про перше одужання від ВІЛ

Науковці в США успішно вилікували кількох осіб від ВІЛ завдяки передовим методам

16 лютого 2022, 09:20
Поділіться публікацією:

Американські вчені повідомили про перше одужання від ВІЛ

Фото ілюстративне / Pixabay

Американські дослідники розповіли про успіхи в лікуванні ВІЛ. Вже є щонайменше шестеро людей перебувають в стані ремісії ВІЛ. Про це пише CNBC.

Карл Діффенбах, директор відділу боротьби зі СНІДом Національного інституту алергії та інфекційних захворювань, говорить, що це дає надію на перемогу над вірусом. Передовий метод лікування полягає в пригніченні імунної системи людини за допомогою хіміотерапії, а іноді й опромінення. Потім такому пацієнту трансплантують стовбурові клітини, які мають захистити організм від вірусу. 

рансплантовані ВІЛ-резистентні стовбурові клітини приживлюються таким чином, що нові вірусні копії, які можуть розвинутися в організмі з інших інфікованих клітин, не зможуть їх інфікувати", — йдеться в тексті.

Однак цей метод доволі ризикований. Доктор Дебора Персо, фахівець з дитячих інфекційних хвороб Медичної школи Університету Джона Хопкінса, говорить, що метод лікування стовбуровими клітинами "досі не є реальною стратегією для кількох мільйонів людей, які живуть з ВІЛ".

Хворій на рак та ВІЛ пацієнтці з Нью-Йорка вчені підшукали донора та провели трансплантацію гаплокорду, стовбурові клітини з пуповинної крові та стовбурових клітин дорослого донора. Наразі вона перебуває в ремісії від лейкемії більше чотирьох років. Через три роки після трансплантації вона та її лікарі припинили лікування ВІЛ. Чотирнадцять місяців по тому в неї не було жодного рецидиву ВІЛ.

Ультрачутливі тести не виявили в імунних клітинах жінки жодних ознак вірусу ВІЛ. Вчені взяли у жінки імунні клітини і в лабораторному експерименті спробували заразити їх ВІЛ, але безуспішно. На даному етапі вчені вважають, що пацієнтка перебуває в стані ремісії ВІЛ. Цей успіх дає вченим надію на розробку ефективних методів лікування ВІЛ в майбутньому.

Як повідомляв портал "Коментарі", вчені з'ясували, як паління підлітків впливає на здоров'я їх майбутніх онуків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини