Головна Новини Світ Решта світу Авіакомпанія Air Astan скасувала всі рейси до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакомпанія Air Astan скасувала всі рейси до Росії

Перші кілька рейсів було скасовано ще 9 березня цього року

11 березня 2022, 12:29
Поділіться публікацією:

Казахстанська авіакомпанія Air Astana призупиняє всі польоти в РФ та над територією країни. Про це повідомляє місцеве видання Nur.

Авіакомпанія Air Astan скасувала всі рейси до Росії

Авіакомпанія Air Astan - фото з відкритих джерел


Зазначається, що перші кілька рейсів було скасовано ще 9 березня. А починаючи з 11-ї скасовані всі польоти. Рішення пояснюється лише тим, як пояснюють у самій компанії, що “припинення страхового покриття комерційних польотів із РФ або в неї та її територією”.

А ще раніше про зупинення рейсів до Росії оголосили дві азербайджанські авіакомпанії — "Азербайджанські авіалінії" (AZAL) та Buta Airways.


Нагадаємо, в Україні створять нову власну державну авіакомпанію Ukrainian National Airlines (Українські національні авіалінії – ЮНА). Вже відомо, що для неї Україна має намір брати у лізинг французькі літаки від Airbus. Опитані виданням "Коментарі" експерти оцінили це рішення. Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко упевнений, що ініціатива дасть позитивний ефект. Насамперед – у посиленні конкуренції та демонополізації на ринку пасажирських авіаперевезень. "У нас багато років монополістом на цьому ринку виступала компанія Коломойського МАУ, яка диктувала свої умови. Зараз такого диктату не буде", — пояснює експерт.

Віце-президент Української спілки промисловців та підприємців, експерт Growford Institute Віктор Скаршевський зазначає: "Президент оголосив велику приватизацію однієї з ключових реформ і… ініціює створення ще однієї державної компанії. За гроші українських платників податків – 2,5 млрд грн. За наші з вами гроші створено державний національний авіаперевізник під назвою ЮНА, мало того, що буде створено ще одне держпідприємство, сенс існування якого під сумнівом, то ще гроші українських платників податків підуть не на закупівлю чи будівництво українських літаків, з відповідним ефектом створення нових робочих місць, розвитку високотехнологічної галузі, з мультиплікативним ефектом для суміжних галузей та додатковими доходами до бюджету, а на закупівлю чи лізинг близько 20 літаків Airbus”.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини