Головна Новини Світ Решта світу Британець має намір врятувати танучі льодовики, здійснивши заплив у Гренландії
commentss НОВИНИ Всі новини

Британець має намір врятувати танучі льодовики, здійснивши заплив у Гренландії

Британець зробить "найхолодніший заплив у світі"

11 серпня 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Британець має намір врятувати танучі льодовики, здійснивши заплив у Гренландії

Льюїс П'ю здійснить заплив. Фото: Іnstagram.com/lewis.pugh

Британський спортсмен Льюїс П'ю, відомий своїми запливами в Арктиці й Антарктиці, заявив про свій новий намір здійснити "найхолодніший заплив на Землі", щоб звернути увагу на швидкість танення полярних льодовиків. Про це в середу, 11 серпня, повідомляє Daily Mail.

Плавець планує подолати 10-кілометрове гирло крижаного фіорду Ілуліссат у Гренландії. Передбачається, що заплив почнеться 25 серпня і займе два тижні. П'ю належить плисти у напівзамерзлих водах, крім того, додатковою складністю є холодний вітер.

51-річний чоловік зазначив, що це стане найскладнішим запливом у його кар'єрі. Спортсмен пояснив, що на такий вчинок його підштовхнула доповідь ООН, в якій зазначено, що Землю чекає необоротна катастрофа через глобальне потепління.

"Через два тижні я спробую заплисти в найскладнішому у моєму житті крижаному фіорді Ілуліссат у Гренландії. Немає кращого місця в світі, щоб продемонструвати драматичні наслідки кліматичної кризи. Це епіцентр", - підкреслив П'ю на своїй сторінці в соцмережі.
Британець має намір врятувати танучі льодовики, здійснивши заплив у Гренландії - фото 2

Льюїс П'ю — відомий плавець на витривалість і захисник океану. Має прізвисько "Едмунд Хілларі плавання". Був першою людиною, яка зробила запливи на довгі дистанції у всіх океанах світу.

Те, що відбувається в Арктиці, в майбутньому визначить долю нашої планети й усіх, хто на ній проживає. Якщо температури продовжать рости, то льоди танутимуть, а рівні морів — підвищуватимуться.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", названі хвороби, які можна вилікувати плаванням. Неврози: людям, у яких є проблеми з нервовою системою, необхідно регулярно відвідувати басейн, тому що вода знімає стрес, напругу, втому. Горизонтальне положення тіла, тиск води й ритмічні рухи сприятливо впливають на кровообіг. Також плавання сприяє хорошому і міцному сну. Хвороби суглобів (остеохондроз, артрит, артроз): при зануренні у воду навантаження на суглоби в рази знижується, тому людина відчуває полегшення, у неї розслабляються м'язи, знижується больовий синдром й активізується відтік лімфи. Плавання при таких захворюваннях, як остеохондроз, артрит і артроз, є найкращим видом спорту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини