Головна Новини Світ Решта світу «Британський» штам COVID-19 виявлено в Чилі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Британський» штам COVID-19 виявлено в Чилі

У Чилі виявили перший випадок зараження новим штамом коронавірусу, про виявлення якого заявили в Великобританії в середині грудня. Про це у вівторок, 29 грудня, повідомила заступник міністра охорони здоров'я республіки Паула Даса

30 грудня 2020, 00:25
Поділіться публікацією:

У Чилі виявили перший випадок зараження новим штамом коронавірусу. Зараження новим штамом COVID-19 сталося в Великобританії.

«Британський» штам COVID-19 виявлено в Чилі

Фото: Global Look Press

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Чилі Паула Даса, передає прес-служба відомства.

Аналіз відповідає штаму, виявленого в Великобританії. Були вжиті всі запобіжні заходи, і людина вже була госпіталізована.

Першим пацієнтом  коронавірусу, що змутував, виявилася чилійка, яка повернулася в країну після відвідин Лондона. Вона близько тижня гостювала у родичів.

Тест на коронавірус їй зробили в аеропорту Сантьяго, після цього вона вирушила в місто Темуко. Тепер МОЗ намагається зв'язатися з усіма пасажирами рейсу, яким летіла жінка.

Пізніше уряд Чилі прийняло рішення про введення 10-денного карантину для всіх, хто в'їжджає в країну. Такі заходи вступають в силу з 31 грудня.

Нагадаємо, на думку експертів, варто зволожувати повітря на рівні вище 40 відсотків, але не вище 60 в зимовий період . Вчені стверджують, що при створенні таких умов, вірус може загинути, а слизова оболонка органів дихання людини буде працювати краще, ніж при сухому повітрі. Дослідник Аджіт Ахлават, а також його колеги продемонстрували, що ймовірність передачі коронавірусної інфекції у вологому приміщенні набагато нижче, ніж в приміщенні з сухим повітрям. Експерти пов'язують це з тим, що вірусні частинки при невеликій зволоженості залишаються в повітрі і можуть довше зберігати здатність до зараження. У вологому повітрі ліпідна оболонка коронавірусної інфекції піддається руйнуванню швидше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини