Головна Новини Світ Решта світу Буде не до співпраці з Росією: Ізраїль підвищив готовність до нападу на Іран
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде не до співпраці з Росією: Ізраїль підвищив готовність до нападу на Іран

Ізраїль відкидає твердження Ірану про те, що ядерна програма переслідує мирні цілі

29 грудня 2022, 07:20 comments2541
Поділіться публікацією:

Ізраїль підвищив готовність до нападу на Іран. Ізраїль може завдати серії масованих уралів по Ірану, щоб повністю знищити ядерні об'єкти, які можуть загрожувати всьому світу. Ізраїль поки що не називає дату такого наступу, але попереджає, що він може відбутися у найближчі 2-3 роки. Як передає портал "Коментарі", про це заявив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, пише Bloomberg.

Буде не до співпраці з Росією: Ізраїль підвищив готовність до нападу на Іран

Літаки. Фото: із відкритих джерел

"Ви можете через два-три роки перетнути небо на сході та взяти участь в атаці на ядерні об'єкти в Ірані, до якої ми готуємося, при цьому значно підвищуючи готовність останніми роками", — зазначив Ганц, виступаючи на церемонії вручення дипломів ВПС.

Ізраїль все більше стурбований тим, що зростаюча залежність Росії від військового потенціалу Ірану в Україні може спонукати Тегеран взамін звернутися за допомогою до Росії для реалізації своєї ядерної програми. Ізраїль відкидає твердження Ірану про те, що ядерна програма переслідує мирні цілі, і заявив, що зробить будь-які кроки, необхідні для запобігання отримання Іраном бомби.

При цьому в Ізраїлі не вірять заявам офіційного Тегерана про те, що ядерна програма має виключно мирні цілі і не несе в собі небезпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" – іранський фактор продовжує проявляти себе у війні Росії проти України. Так, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times заявив, що РФ купила у Ірану 1700 дронів-камікадзе Shahed-136 та отримує їх траншами. А ось постачати Кремлю балістичні ракети іранська влада поки що нібито не поспішає. У свою чергу, розвідка Ізраїлю попереджає, що Іран таємно хоче розширити постачання сучасної зброї Росії, розширити проект зі збагачення урану та посилити атаки у різний спосіб на дружні Ізраїлю мусульманські країни в регіоні. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" ірано-російське зближення та способи протидіяти йому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини